Aloittavan toimitusjohtajan tervehdys

Leena Munter
Olen iloinen, että olen saanut johdettavaksi upean organisaation ja yhtiön, joka on selvinnyt hienosti neljän vuoden takaisesta fuusiosta ja pandemiavuosista, jotka olivat koulutusalalle iso haaste.

Aloitin vuoden alussa Taitotalon toimitusjohtajana, kun pitkäaikainen toimitusjohtaja ja rehtori Kari Juntunen jäi eläkkeelle. Olen iloinen, että olen saanut johdettavaksi upean organisaation ja yhtiön, joka on selvinnyt hienosti neljän vuoden takaisesta fuusiosta ja pandemiavuosista, jotka olivat koulutusalalle iso haaste. Perusta on Taitotalossa rakennettu vahvaksi, opiskelijoita ja asiakkaita varten. Hieno tunnustus tästä työstä onkin Taitotalon viime vuonna saama Laatupalkinto, jossa arvioitiin erityisesti kumppaniverkostoa ja asiakastyötä.

Yhtiö on kasvanut ja kehittynyt joka vuosi omistajastrategian mukaisesti. Strategiakautemme on kuitenkin pian päättymässä ja vuoden 2024 aikana laadimme päivitetyn strategian, jotta Taitotalo, sen opiskelijat ja asiakkaat menestyvät jatkossakin erinomaisesti. Osaamisen kehitys on nyt entistäkin tärkeämpää, kun Suomi tavoittelee pohjoismaiden ja Euroopan kasvumaiden bkt tahtia. Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaa voi pitkälti ratkaista osaamisen systemaattisella kehittämisellä ja rakentamisella ja koen, että Taitotalolla on ratkaisu monen yrityksen tilanteeseen. Ratkaisut eivät ole koskaan olleet niin ajankohtaisia ja relevantteja kuin juuri nyt. 

Ammatilliseen koulutukseen kohdistuu tulevina vuosina kehitysodotuksia niin valtion rahoituksen uudistuksen kuin myös vaikuttavuudenkin osalta. Me Taitotalossa olemme aktiivisia oman toiminnan ja alankin kehittäjiä ja haluamme vaikuttaa tulevaisuuteen varmistamalla, että isoilla, yksityisilläkin toimijoilla on toimintaedellytykset jatkossakin.

Leena Munter, toimitusjohtaja 1.1.2024 alkaen