Työturvallisuuskortti, kertauskoulutus-webinaari Kurssi

työturvallisuuskortti

1.4.2023 alkaen voit uusia voimassa olevan työturvallisuuskortin neljän tunnin mittaisella Työturvallisuuskortin kertauskoulutuksella, Koulutuksen jälkeen suoritat työturvallisuuskoulutuksen tentti. Koko kertauskoulutuksen kesto on noin 4,5 h. 

Työturvallisuuskortin neljän tunnin kertauskoulutus on oppimistavoitteiltaan sama kuin koko päivän kestävä koulutus. 

Koulutuksen suoritettuasi 

  • tunnet nolla tapaturma -periaatteen
  • työturvallisuusvastuut 
  • yhteisen työpaikan määritelmän ja toimijoiden roolit
  •  osaat tunnistaa yhteisen työpaikan kuormitustekijöitä ja vaaroja. 

Työturvallisuuskorttikoulutuksessa käytetään Työturvallisuuskeskuksen materiaalia ja toteutuksesta vastaa aina työturvallisuuskeskuksen hyväksymä työturvallisuuskortin kurssinjohtaja. 

Huomioithan, että työturvallisuuskortin voimassaolo ei saa umpeutunut ennen kuin suoritat kertauskoulutuksen ja sinulla tulee olla työturvallisuuskorttisi numero tiedossa koulutukseen osallistuessasi. Voimassa olevan kortin numero tarkistetaan koulutuksen yhteydessä.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää

  • Yhteisen työpaikan työsuojelun ja -turvallisuuden periaatteet
  • Työn vaara- ja kuormitustekijöiden tunnistaminen
  • Turvallisen ja terveellisen työskentelyn periaatteet
  • Ihmisen toiminnan merkitys työturvallisuudelle
  • Tentti ja tentin läpikäynti

Koulutus toteutetaan webinaarina Teamsillä. Webinaarina toteutettavaa koulutusta varten osallistuja tarvitsee tietokoneen, jossa on mikrofoni ja kamera. Myös tabletilla/iPadilla tai älypuhelimella on mahdollista osallistua webinaariin. Osallistujien on oltava valmiita todistamaan henkilöllisyytensä koulutuksessa.

Koulutuksen toteutuminen edellyttää min. 10 hengen ryhmäkokoa. Koulutus vahvistetaan viikko ennen koulutuspäivää, jolloin ilmoittautuneille lähetetään koulutuskutsu tai tieto koulutuksen peruuntumisesta.

Koulutuksen hintaan sisältyy kurssimateriaali, kortin rekisteröintimaksu ja työturvallisuuskortti. 

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneelle myönnetään viisi vuotta voimassa oleva henkilökohtainen työturvallisuuskortti. Kortti lähetetään koulutuksen hyväksytysti suorittaneille osallistujille noin 2-4 viikon kuluttua.

Voimme järjestää koulutuksia myös yritysryhmille, lue lisää ja pyydä tarjous täältä.

Kenelle koulutus sopii?

Työturvallisuuskortin kertauskoulutukseen voi osallistua, jos aiemmin suoritettu työturvallisuuskortti on voimassa. Mikäli korttia ei ole tai se on vanhentunut, tulee suorittaa koko päivän kestoinen koulutus: tähän linkki tuotteelle. Työturvallisuuskortin kertauskoulutusta ei ole mahdollista sisällyttää osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta.  

Jos et tiedä onko korttisi voimassa, voit tarkistaa voimassaolon etukäteen Työturvallisuuskeskuksesta. Kortin voimassaolo selviää myös mobiilikortista sekä fyysisestä kortista. Kortissa mainitaan voimassaolo kuukausi ja vuosi. Työturvallisuuskortti on voimassa kortissa mainitun kuukauden loppuun saakka.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita