Laboratoriomenetelmät päällystyskoneen ajettavuusongelmien ratkaisuvälineenä Kurssi

Viskomittarit

Miten päällystyskoneen pastojen ajettavuutta voidaan tutkia eri laboratoriomenetelmiä käyttäen?

Päällystyskoneen konekierron ajettavuusikkunan hallussapito vaatii sen, että eri pastakomponenttien vuorovaikutukset eri lämpötiloissa ja pitoisuuksissa ovat tunnettuja. Tässä syventävässä koulutuksessa paneudutaan siihen mitkä asiat vaikuttavat pastojen ominaisuuksiin ja ajettavuuteen, ja kuinka niitä voidaan mitata laboratorionäytteistä tai konekierroista.  

Kurssin sisältyy käytännön harjoitustyö, jossa valmistamme pastoja ja analysoimme ne ajanmukaista laboratoriolaitteistoa käyttäen. 

Koulutuksen sisältö

Miten päällystyspastojen komponentit ja niiden lisäysmäärät vaikuttavat koneen ajettavuuteen ja tuotetun päällysteen laatuun? 


Millä tavoin laboratoriomenetelmät voivat auttaa vianetsinnässä, kun koneella ilmenee ajettavuus- tai laatuongelmia? 

Hyvän laadun aikaansaaminen vaatii, että reseptit pysyvät ajettavuusikkunoissa. Laboratoriomenetelmät tarjoavat oivia mahdollisuuksia prosessin ilmiöiden, varsinkin ongelmatilanteiden monitorointiin.

Tällä kaksipäiväisellä kurssilla käymme läpi raaka-aineryhmien käsittelyn ja lisäysmäärien vaikutuksia koneen tuottamaan laatuun ja konekierron vakauteen. 

Kurssin ensimmäinen päivä on varattu eri ilmiöiden läpikäyntiin teorioihin pohjautuen. 

Toisena päivänä tutustumme alan ajanmukaiseen laboratoriolaitteistoon. Teemme myös käytännön harjoitustyön jossa valmistamme pastoja eri koostumuksilla, ja testaamme niiden ominaisuuksia laitteistoa käyttäen.  

 

Käydään läpi ja keskustellaan pastojen ajettavuuden hallintaparametreista;

  • pigmenttityypit, pigmenttiseokset, varastointiolosuhteet 
  • lateksiominaisuudet ja annostelumäärät
  • tärkkelykset, CMC
  • pH
  • kuiva-ainepitoisuus
  • lämpötila
  • viskositeetit 
  • vesiretention muutokset konekierrossa
  • mikrobiologian vaikutus - hygienia ja biosidit 
  • muu pasta-analytiikka

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksen kohderyhmä

Kurssi soveltuu päällystäjille, pastakeittiön hoitajille, laboranteille, tutkimuksen- ja kehityksen kanssa työskentelevälle henkilöstölle, alan opiskelijoille, sekä päällystyskemikaalien raaka-ainetoimittajille.