Talotekniikassa vietettiin kaveripäivää Uutinen

Talotekniikan perustutkinnon opiskelijat viettivät kaveripäivää tuomalla tuttaviansa tutustumaan koulutukseen ja Strömberginkujan koulutustiloihin.

19.11.2021

Talotekniikan kaveripäivän osallistujia

Ilmanvaihtoasentajaksi opiskeleva helsinkiläinen Linda Malmström toi isänsä Göran Malmströmin katsomaan millaista ammatillinen koulutus on tänä päivänä. Isä Malmström on kiinnostunut näkemään erityisesti koulutustiloja, laitteita ja materiaaleja. Kaveripäivä sattui sopivasti Sulkavalla asuvan Göran Malmströmin Helsingin vierailun yhteyteen.

 

Göran Malmström, Linda Malmström ja 6-vuotias Cameron.
Göran Malmström, Linda Malmström ja Lindan poika Cameron.

 
Taitotalon kouluttajat Jouni Näppi ja Sami Mäkinen (mustapaitaiset miehet yläkuvassa) esittelivät Malmströmille tiloja. – Olen itse käynyt ammattikoulua 1970-luvulla ja huomaan, että koulutus on aika lailla muuttunut, toteaa Göran Malmström. Malmström on nyt eläkkeellä, mutta on toiminut aikaisemmin ICT-alalla.

– Huomaan, että nykypäivänä koulutus on paljon enemmän käytännön läheisempää kuin aikoinaan. Ja nämä tilat ovat todella hienot, Malmström toteaa.

Äitinsä ja isoisänsä kanssa tiloihin on tutustumassa myös 6-vuotias Cameron. Hänen mielestään jännittävintä tilassa ovat ovensuussa tulijaa tervehtivät peltihahmot. Eikä ihme, sillä ovathan ne hienoja.

 

Peltihahmot.
Peltiset cowboy ja ritari ovat syntyneet opiskelijoiden harjoitustöinä. Cowboy on rakennettu peltisestä kanttikanavasta ja ritarin rakennusmateriaalina on pyöreiden kanavien osia.

 

Göran, Linda ja Cameron tutustuvat hanaopistoon Heidi Vehasen kanssa.
Kouluttaja Heidi Vehanen esittelemässä Malmströmeille hanaopistoa. Vehanen tietää vanhastaan, että lapsia kiinnostaa käydä testaamassa vessanpönttöjen huuhtelua.

 
– Pidimme tämän ensimmäisen kaveripäivän aika pienimuotoisena, mutta mahdollisesti mainostamme tulevia kaveripäiviä isommin, toteaa kouluttaja ja kaveripäivän alullepanija Heidi Vehanen päivän annista.