Ammatillisen kielen oppimisen tukeminen työyhteisössä - valmennus työyhteisölle Yrityskohtainen

Valmennuksen tavoitteena on tutustua erilaisiin tapoihin edistää vieraskielisten työntekijöiden ammattikielen oppimista työyhteisössä sekä valita niistä omalle työyhteisölle soveltuvia konkreettisia tukimuotoja ja oppijoiden kannustamisen keinoja. 

Valmennus auttaa lähiesihenkilöitä, työpaikkaohjaajia ja nimettyjä kielitukihenkilöitä rakentamaan kielitietoisia käytäntöjä osaksi työyhteisön prosesseja ja viestintää.  

Valmennus toteutetaan kahtena puolen päivän työpajana. Valmennus auttaa lähiesihenkilöitä, työpaikkaohjaajia ja nimettyjä kielitukihenkilöitä rakentamaan kielitietoisia käytäntöjä osaksi työyhteisön prosesseja ja viestintää.   

Kenelle koulutus sopii?

Valmennuksen kohderyhmänä ovat mm. työyhteisöjen lähiesihenkilöt, työpaikkaohjaajat, kielitukihenkilöt jne. 

Asiantuntijat

Ota yhteyttä

Tea Berndtson

koulutuspäällikkö, yhteiset palvelut

Inspiroidu

Uutinen
VO-collegen lisäksi taitotalolaiset tutustuivat Hallstahammarin vanhainkodin sekä Pohjoismaiden suurimpiin hoitoalan yrityksiin kuuluvaan Ambean Språkombud-kokemuksiin. Vierailulla perehdyttiin myös Tukholman aluehallinnon Språkombud-toiminnan koordinointiin sekä Kunnallisten työntekijöiden liiton Kommunalin rooliin Språkombud-toiminnan tukemisessa ja arvioinnissa.
Katja Kontos kättelee ruotsissa tapaamiaan ihmisiä
Taitocase
Kielipolku-mallissa koko työyhteisö perehdytetään kielitietoisuuteen ja selkokieleen. Vieraskieliset työntekijät puolestaan saavat koulutusta, ja he miettivät kollegojensa kanssa muun muassa, millaisia kielenkäyttötilanteita juuri heidän olisi hyödyllistä harjoitella.
Sirpa Mikkola
Lue lisää artikkeleita