Kielitaito, tulkkaus ja monimuotoisuus

Opiskelijoita käytävällä
Taitotalo järjestää suomi toisena kielenä koulutuksia opiskelija-asiakkaille ja yrityksille. Koulutukset räätälöidään aina kohderyhmän tarpeiden mukaan.

Tutustu laajaan koulutustarjontaamme!

Suomi toisena kielenä (S2) -koulutukset

Taitotalo tarjoaa suomi toisena kielenä koulutusta avoimena päiväkoulutuksena sekä työpaikalla tapahtuvana koulutuksena, jossa työnantaja tekee aloitteen koulutuksen hankinnasta. 
Tarjoamme myös kotoutumiskoulutusta, johon hakeudutaan TE-toimiston kautta. TE-toimisto ohjaa koulutukseen eikä opiskelija voi itse valita oppilaitosta.

Opiskelija-asiakkaalle

Yleiseen kielitutkintoon valmentava koulutus 
Suomen kielen keskitasolle johtava koulutus on tarkoitettu maahanmuuttaneille, joiden suomen kielen taito on yleisten kielitutkintojen tasolla 2 (EN:n yleisen viitekehyksen tasolla A 2.2).

Tuva-koulutukset
Taitotalon TUVA-koulutus sopii vieraskielisille oppijoille, jotka haluavat opiskella toisella asteella, mutta tarvitsevat vielä vahvistusta opiskeluvalmiuksiin. TUVA-koulutuksen tavoite on vahvistaa suomen kielen taitoa ja opiskeluvalmiuksia ennen toisen asteen koulutusta. Lue lisää täältä.

Kotoutumiskoulutus
Taitotalo järjestää aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta. Koulutukseen hakeudutaan TE-palveluiden kautta.
Lue lisää Kotoutumiskoulutuksesta TE-palveluiden sivuilta

Asioimistulkkauksen ammattitutkinto
Asioimistulkkauksen ammattitutkinnon suorittaminen antaa hyvän osaamispohjan asioimistulkkauksen työtehtäviin ja mahdollisuudet toimia alalla tulevaisuudessakin, kun tulkin töiden saamiseksi yhä useammin vaaditaan tutkinto.

Koulutukset yrityksille

Taitotalo tukee monimuotoisia työyhteisöjä järjestämällä työpaikalla kielikoulutusta ja valmennuksia koko henkilöstölle. Koulutukset räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaisesti. Katso lisää alan koulutusten linkeistä

  • Työpaikkasuomi-koulutukset ja ammatillisen suomen kielen koulutukset
  • Monimuotoinen ja kielitietoinen työyhteisö
Koulutushaku

Alan koulutukset

Suomen kieli ja yleiset kielitutkinnotMonimuotoinen ja kielitietoinen työyhteisöAsioimistulkkauksen koulutusS2 tuetut koulutukset maahanmuuttaneilleSuomen kielen koulutukset työpaikalla

Lue lisää aiheesta

Uutinen
VO-collegen lisäksi taitotalolaiset tutustuivat Hallstahammarin vanhainkodin sekä Pohjoismaiden suurimpiin hoitoalan yrityksiin kuuluvaan Ambean Språkombud-kokemuksiin. Vierailulla perehdyttiin myös Tukholman aluehallinnon Språkombud-toiminnan koordinointiin sekä Kunnallisten työntekijöiden liiton Kommunalin rooliin Språkombud-toiminnan tukemisessa ja arvioinnissa.
Katja Kontos kättelee ruotsissa tapaamiaan ihmisiä
Blogi
Onneksi meillä kielitaidon arvioinnissa markkinointi tulee halvaksi, kun pärjätään ilman Julia Robertsia.
Elina Stordell blogi
Blogi
Suomen kansalaisuuden kielitaitovaatimusSuomessa kansalaisuutta hakevan maahanmuuttaneen on osattava suomea, ruotsia tai suomalaista/suomenruotsalaista viittomakieltä tasolla B1.1.
Elina Stordell blogi
Lue lisää