Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa Työvoimakoulutus

Artesaani

Saat ammatilliset valmiudet, joilla pystyt työllistymään sisustusrakentamisen eri työtehtäviin. Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) osan tai osia. 

Koulutuksen käytyäsi voit toimia sisustusalalla tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä, ohjaustoiminnassa, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä sekä korjaus-, rakentamis- ja huoltotehtävissä. Sisustusalan ammattilainen toimii yhteistyössä eri rakennus- ja suunnittelualan ammattilaisten kanssa itsenäisenä toimijana.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. Koulutus on tarkoitettu sisustusrakentamisesta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille. Koulutus sopii erityisesti myynti- ja asiakaspalveluhenkisille sekä itsenäisestä työskentelystä kiinnostuneille. Pintakäsittely- tai rakennusalan työkokemus on eduksi, mutta koulutus sopii myös ammatinvaihtajille, joilla on soveltuva aikaisempi työkokemus ja/tai alaan liittyvää harrastuneisuutta.

Valintaperusteet

  1. vahva motivaatio ja halu työskennellä artesaanin ammatissa
  2. hyvä fyysinen kunto 
  3. riittävä terveys; hakijalla ei saa olla esim. artesaanin ammatissa työskentelyn estäviä allergioita/korkeanpaikan kammoa (korkea huonekorkeus minimivaatimus)
  4. aiempi osaaminen tai kiinnostus sisustusrakentamiseen tai -pintakäsittelyyn; riittävät kädentaidot ja käsitys/kokemus perustyökalujen käytöstä 
  5. hyvät verkko-opiskeluvalmiudet sekä riittävät atk-taidot (perusosaaminen; office-ohjelmat)
  6. suomen kielen taidon tulee olla vähintään tasolla B1.1.*
  7. hyvät työelämävalmiudet; kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää

*Keskitaso alkaa B1.1 - Kohtalainen kielitaito tavallisissa työn ja vapaa-ajan tilanteissa

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Inspiroidu

Blogi
Sisustajien ja sisustajamestareiden koulutusohjelmat ovat startanneet Taitotalossa puolen vuoden sisällä. Jo tässä vaiheessa on ollut huikeaa nähdä, miten sisustusala vetää opiskelijoita puoleensa ja minkälaiseen uuden oppimisen ja oman osaamisen kehittämisen innostuneeseen imuun se heidät vie.
Emmy Lampila-Fränti
Lue lisää artikkeleita