Röntgenissä työskentelevien eläintenhoitajien ja eläinlääkäreiden täydennyskoulutus Kurssi

Röntgenhoitaja pitää kissaa sylissä

Säteilysuojelun täydennyskoulutuksella varmistat säteilytoimintaan osallistuvien työntekijöiden ajantasaisen tiedon ionisoivasta säteilystä, sen vaikutuksista, säteilysuojelusta ja työskentelyä koskevista säädöksistä ja määräyksistä. Säteilytoimintaan osallistuvien eläinlääkintäalan työntekijöiden tulee saada koulutusta vähintään 5 vuoden välein.

Suomessa astui vuonna 2018 voimaan uudistettu säteilylainsäädäntö, joka velvoittaa myös eläinlääkintäalaa. Lainsäädäntö määrittelee myös ammattitaidon ylläpitämisestä täydennyskoulutuksella. 

Taitotalossa alkoivat säteilylainsäädännön vaatimukset täyttävät täydennyskoulutukset eläinlääkintäalalla työskenteleville syksyllä 2023. Tarjolla on kaksi toteutusvaihtoehtoa:

  • Lähitoteutus
  • Webinaari

Koulutus voidaan toteuttaa myös työpaikkakohtaisesti omana ryhmänä - pyydä tarjous.  

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään läpi säteilylakia ja säteilyturvallisen työskentelyn periaatteita, sekä säteilytoimintaan liittyviä vaatimuksia. Koulutuksessa perehdytään myös henkilökunnan perehdyttämiseen turvalliseen röntgentyöskentelyyn. Lakisääteiseen röntgenin ylläpitokoulutuksen sisältöön kuuluu eläinklinikan röntgentoiminnan turvallisuusarvio sekä laadunvarmistusohjelma. 

Kouluttajana toteutuksissa toimii Klinikkaeläinhoitaja, EAT Tea Karjalainen. Tea on tehnyt pitkän uran eläinten kuvantamisen parissa. Hän on suorittanut Nurses Certificate in Diagnostic imaging -koulutuksen. Hän on myös ensimmäisenä Suomessa valmistunut eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon diagnostisen kuvantamisen tutkinnon osasta. 

 

  • Lähikoulutus järjestetään seuraavan kerran perjantaina 22.3.2024 klo 8.30-15.15, paikkana Taitotalo Pitäjänmäellä.

Lähikoulutus sisältää Luennot, kahvit ja lounaan sekä luentomateriaalit. Hinta 350€ + alv 24%

  • Webinaari järjestetään seuraavan kerran perjantaina 13.9.2024 klo 9-15.00, Teamsillä.

Webinaari sisältää luennot ja  luentomateriaalit. Hinta 350€ + alv 24%

Kenelle koulutus sopii?

Säteilytoimintaan osallistuvien eläinlääkintäalan työntekijöiden tulee saada koulutusta vähintään viiden vuoden välein.