Välinehuoltoprosessi eläinlääkäriasemalla -webinaari Kurssi

Kissa ja koira eläinlääkärin sylissä

Oikein toteutettu välinehuoltoprosessi on osa laadukasta ja potilasturvallista hoitoa myös eläinten hoidossa. Puhtaat ja steriloidut tutkimus- ja hoitovälineet ovat osa infektioiden ehkäisyä. Välinehuoltoprosessi sisältää välineistön puhdistamisen ja desinfioinnin sekä pakkaamisen ja steriloinnin.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa tutustut välinehuoltoprosessin kokonaisuuteen ja siihen, kuinka välinehuoltoprosessia toteutetaan laadukkaasti erilaiset tilaratkaisut huomioiden. Onnistunut välinehuoltoprosessi edellyttää toimivia puhtausaluekäytäntöjä ja hyvää aseptista työskentelyä sekä tavanomaisten varotoimien noudattamista. Koulutuksessa perehdytään välinehuoltoprosessin eri vaiheisiin edeten välineiden puhdistamisesta ja desinfioinnista sekä pakkaamiseen ja sterilointiin.

Koulutus antaa valmiuksia toteuttaa laadukkaasti välinehuoltoprosessia eläinlääkäriasemilla. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä välinehuollon merkityksestä eläinten hoidossa sekä opastaa oikeaan välineiden huoltoprosessin toteuttamiseen. Koulutus sisältää ajankohtaista tietoa välinehuollon tehtävästä infektioiden torjunnassa. Koulutuksessa perehdytään aseptiseen työskentelyyn, tavanomaisiin varotoimiin sekä välineiden puhdistamiseen ja desinfiointiin sekä pakkaamiseen ja sterilointiin.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kahtena Teams webinaarina 8.10.2024 sekä 15.10.2024. Molemmat webinaarit kestävät kolme tuntia. 

8.10.2024 Teams-webinaari klo 13-16

  • Välinehuoltoprosessin merkitys infektioiden torjunnassa
  • Puhtausalueet, aseptinen toiminta ja tavanomaiset varotoimet välinehuoltoprosessissa
  • Välineistön käsin pesu, koneellinen puhdistaminen ja desinfiointi sekä pesuprosessin valvonta

15.10.2024 Teams-webinaari klo 13-16

  • Välineiden tarkistaminen ja huoltaminen, pakkausmateriaalit ja pakkausmenetelmät
  • Välineiden sterilointi, höyrysterilointiprosessi ja sen valvonta

Yrityskohtaiset toteutukset voidaan sopia erikseen.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii välinehuoltajille, eläintenhoitajille tai muille ammattilaisille, jotka työskentelevät eläinsairaalan tai eläinlääkäriaseman välinehuollossa.