Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa Työvoimakoulutus

Artesaani

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään tai siirtymään oppisopimuskoulutukseen alan yrityksissä oman suuntautumisensa mukaan. Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) osan tai osia. 

Koulutuksen käytyäsi voit toimia sisustusalalla tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä, ohjaustoiminnassa, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä sekä korjaus-, rakentamis- ja huoltotehtävissä. Sisustusalan ammattilainen toimii yhteistyössä eri rakennus- ja suunnittelualan ammattilaisten kanssa itsenäisenä toimijana.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu sisustusrakentamisesta ja -pintakäsittelystä kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus sopii erityisesti myynti- ja asiakaspalveluhenkisille sekä itsenäisestä työskentelystä kiinnostuneille henkilöille. Pintakäsittely- tai rakennusalan työkokemus on eduksi, mutta koulutus sopii myös ammatinvaihtajille, joilla on soveltuva aikaisempi työkokemus ja/tai alaan liittyvää harrastuneisuutta. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja suomen kielen taitoa.
 

Valintaperusteet

  1. vahva motivaatio ja halu työskennellä artesaanin ammatissa
  2. hyvä fyysinen kunto 
  3. riittävä terveys; hakijalla ei saa olla esim. artesaanin ammatissa työskentelyn estäviä allergioita/korkeanpaikan kammoa (korkea huonekorkeus minimivaatimus)
  4. aiempi osaaminen tai kiinnostus sisustusrakentamiseen tai -pintakäsittelyyn; riittävät kädentaidot ja käsitys/kokemus perustyökalujen käytöstä 
  5. hyvät verkko-opiskeluvalmiudet sekä riittävät atk-taidot (perusosaaminen; office-ohjelmat)
  6. suomen kielen taidon tulee olla vähintään tasolla B1.1.*
  7. hyvät työelämävalmiudet; kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää

*Keskitaso alkaa B1.1 - Kohtalainen kielitaito tavallisissa työn ja vapaa-ajan tilanteissa

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Inspiroidu

Opiskelijatarina
58-vuotias Kikka Nilsson on työskennellyt 4 vuotta Ikeassa sisustusmyyjänä. Hän halusi laajentaa osaamistaan ja opiskeli työn ohessa sisustajaksi. Opinnot alkoivat marraskuussa 2022, ja Kikka valmistui toukokuussa 2024. Kikka on pitkän linjan kaupan alan ammattilainen, jolla on intohimo sisustusalaa kohtaan.
Kikka Nilssona
Blogi
Sisustajien ja sisustajamestareiden koulutusohjelmat ovat startanneet Taitotalossa puolen vuoden sisällä. Jo tässä vaiheessa on ollut huikeaa nähdä, miten sisustusala vetää opiskelijoita puoleensa ja minkälaiseen uuden oppimisen ja oman osaamisen kehittämisen innostuneeseen imuun se heidät vie.
Emmy Lampila-Fränti
Lue lisää artikkeleita