Välillisen (comfort) ilmastoinnin jäähdytyksen tekniikka Kurssi

Ryhmä LVI-yksiköitä puhallaksilla

Ilmastoinnin välillisessä jäähdytyksessä on tärkeää tuntea koko järjestelmän toimintaan vaikuttavat tekijät. Jokainen osatekijä, kuten ilmavirrat ja jäähdytyspatterit, vaikuttavat kokonaisuuden suorituskykyyn. Siksi asiantunteva mitoitus ja tarkka säätö ovat avainasemassa varmistaessa, että ilmastoinnin välillinen jäähdytys toimii optimaalisesti tarjoten miellyttävän ja tehokkaan jäähdytyksen. 

Koulutuksen sisältö

Ilmavirtojen, jäähdytyspattereiden, kiertovesipumppujen ja säätöventtiileiden oikeanlaisella mitoituksella on keskeinen rooli koko järjestelmän toimivuudessa. Kylmävesiasema on vain yksi osa laajempaa kokonaisuutta. Järjestelmän tehokkaaseen toimintaan vaikuttavat haasteet ilmenevät yleensä kylmävesiverkon puolella.

Koulutuksen sisältö mm.

  • Jäähdytyspatterin toiminta, kylmäteho, kastepiste, ilmankäsittelyn prosessit kostean ilman tilapiirroksessa (Mollierin diagrammi), tuloilman jäädytyksen kylmävesiverkostot, jäähdytyspalkkiverkostot
  • Jäähdytysperiaate: Vedenjäähdytin toimii periaatteella, jossa vesi kiertää jäähdyttimen läpi ja poistaa lämpöä laitteista tai prosesseista. Lämmönsiirto tapahtuu veden ja ilman tai toisen nestejärjestelmän välillä. 
  • Tehokkuus: Vesi on erinomainen lämmönjohtaja, mikä tekee vedenjäähdyttimistä tehokkaita lämmön poistamisessa. Tämä mahdollistaa laitteen käytön monissa eri ympäristöissä ja sovelluksissa. 
  • Tietokonesalit ja teollisuussovellukset: Vedenjäähdyttimet ovat suosittuja suurten tietokonesalien ja teollisuuslaitosten jäähdytyksessä, sillä ne tarjoavat tehokasta lämmönhallintaa suurissa laitekokonaisuuksissa. 
  • Huolto ja ylläpito: Vedenjäähdyttimet vaativat säännöllistä huoltoa ja tarkkailua, jolla niiden tehokkuus ja pitkäikäisyys varmistuu. Tämä sisältää veden laadun seurannan, putkiston puhdistamisen ja muiden osien tarkastamisen. 
  • Energiatehokkuus: Oikein suunniteltu vedenjäähdytin voi olla erittäin energiatehokas vaihtoehto verrattuna muihin jäähdytysjärjestelmiin, erityisesti suurissa teollisuussovelluksissa. 

Koulutuksessa saat käytännönläheiset tiedot ja taidot välillisten (comfort) iv-jäähdytyslaitteistojen suunnitteluun, huoltoon ja ylläpitoon. 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksesta hyötyvät

Kylmäalalla työskentelevät asentajat, työnjohtajat sekä suunnittelijat.