Hygienia-ajokortti eläinklinikoille Kurssi

Hygieniaosaaja

Hygieniakoulutus on suunnattu eläinklinikoiden henkilökunnalle. Kyseessä on monivaiheinen koulutuskokonaisuus, jossa käsitellään ensin hygienian perusasioita ja jatko-osissa syvennytään eri osa-alueisiin. 

Keväällä toteutettavien kahden ensimmäisen osan aiheina ovat hygienian perusteet ja kirurginen hygienia. Ensimmäisen osan suoritus on edellytys jatko-osien suorittamiselle. Koulutuspäivät sisältävät teorialuentoja, work shop -työskentelyä ja hygieniatuotteisiin tutustumista. Koulutus toteutetaan yhdessä Steripolarin kanssa.

Koulutuksen sisältö

Perjantai 13.9.2024

Osa 1. Eläinklinikan hygienian perusteet

  • Tavanomaiset varotoimet, henkilöhygienia ja hoitotyön hygienia
  • Muut varotoimiluokat
  • Ympäristöhygienia eläinklinikalla

Keskiviikkoa 23.10.2024

Osa 2. Kirurginen hygienia

  • Leikkausalueinfektiot ja niiden ennaltaehkäisy eläinklinikalla
  • Leikkaussalin ympäristöhygienia
  • Haavahoidon aseptiikka

Luennoijan esittelyt

Kati Hummelin

Kati on klinikkaeläinhoitaja ja sairaanhoitaja, joka on tehnyt pitkän uran pieneläinten akuutti- ja tehohoitotyössä mm. Espoon Eläinsairaalassa ja Eläinsairaala Evidensia Tammistossa. Kati on suorittanut Arcadan hygieniahoitajan erikoistumisopinnot (30 op) vuonna 2018. 

Kati on toiminut Evidensiassa osa-aikaisena hygieniahoitajana usean vuoden ajan. Katin klinikkaeläinhoitajan työnkuvaan kuului kliininen hoitajatyö, opetus ja lähiesihenkilötehtävät. Taitotalossa Kati kouluttaa eläintenhoitajaopiskelijoita niin ammattitutkinto- kuin erikoisammattitutkintotasolla aiheina mm. ensiapu, hygienia, perioperatiivinen hoitotyö, eläinklinikan akuutti- ja tehohoidossa toimiminen. 

 

Koulutus toteutetaan Steripolarin tiloissa Espoossa (Sinimäentie 8B, 02630 Espoo). Molempien päivien ohjelmaan sisältyy aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit.

Hintaan sisältyy sähköiset materiaalit sekä tarjoilut. Hintoihin lisätään alv. 24 %.

Ensimmäisen osan suoritus on edellytys jatko-osien suorittamiselle.

Kenelle koulutus sopii?

Hygieniakoulutus on suunnattu eläinklinikoiden henkilökunnalle. 

Yhteistyössä

SteripolarVet