Logistiikan automaatio- ja tietojärjestelmät Kurssi

Kädet pitelee tabletti-tietokonetta

Asianmukaiset ja kehittyneet automaatio- ja tietojärjestelmät ovat oleellisia logistiikan ja varastoalan kilpailutekijöitä. Kurssilla opit järjestelmien peruskäsitteitä ja tärkeimpiä huomioitavia asioita järjestelmiä suunniteltaessa ja käyttöönotettaessa. 

Koulutuksen sisältö

Kurssilla käsitellään logistiikan automaatio- ja tietojärjestelmien eri tyyppejä ja käyttökohteita.

Koulutus toteutetaan kaksipäiväisenä. Logistiikan automaatio- ja tietojärjestelmiä käsitellään eri päivinä omina kokonaisuuksinaan.

Ohjelmassa

  • Miksi automatisoidaan? Miksi tarvitaan erilaisia tietojärjestelmiä? Opit tärkeimpiä huomioitavia asioita automaatio- ja tietojärjestelmäratkaisuja valittaessa sekä niiden etuja ja haasteita.
  • Tietojärjestelmiä on nykyisin tarjolla lähes joka tarpeeseen. Opit tietojärjestelmien hierarkiasta ja saat katsauksen eri tarpeisiin sopivista järjestelmistä.
  • Automaatiojärjestelmätyyppejä: vertikaaliset ja horisontaaliset karusellit, pystysuuntaiset hissijärjestelmät, Gantry-robotit, hyllystöhissit ja korkealavavarastot. Eri automaatioratkaisut sopivat paremmin erilaisille tuotteille ja erilaisiin yritystarpeisiin.
  • Sidosryhmät ja projektien suunnittelu: automaatio- ja tietojärjestelmien käyttöönotot ovat huomattavia muutoksia, joissa on tärkeää tunnistaa kaikki eri ryhmät, joiden työhön järjestelmät vaikuttavat.
  • Järjestelmien omistajuus ja käyttöönoton oheiset asiat, kuten työntekijöiden perehdytys, järjestelmien huollot ja riskit.
  • Terminologia soveltuvilta osin sekä suomeksi että englanniksi.

Koulutus on kaksipäiväinen (klo 9–13)

Kenelle koulutus sopii?

Logistiikan automaatiotyössä toimiville ja huoltotiimin kanssa yhteistyötä tekeville.

Jonna Akselila

i Kysy lisää

Jonna Peräkylä

koulutusasiantuntija, logistiikka; varastointi ja kuljetus, perustutkinnot, kurssit ja yrityskohtaiset koulutukset
Ota yhteyttä