Huolinta ja kansainväliset kuljetukset Kurssi

Kuljetuskulkuneuvoja

Opit tällä kansainvälisen logistiikan kurssilla asioita, joiden tunteminen on tärkeää toimiessasi tehtävässäsi ja tehdessäsi yhteistyötä huolintaliikkeen tai esimerkiksi tullin kanssa. Muunmuassa kuljetusmuodot, tulliasiat, sopimukset, tavarakaupan vakuutukset, terminologia.

Koulutuksen sisältö

Ohjelmassa

  • Kuljetusmuodot: laiva, lento, maantie sekä junakuljetukset, reitit, rahditusperusteet ja tilavuusehdot. Opit lisäksi hoitamaan bookkaukset kuljetuksille taloudellisesti, eli aikaansaamaan vuosittaisia säästöjä yrityksellesi,sekä myös ekologisesti, eli pienentämään yrityksesi hiilijalanjälkeä.
  • Tulliasiat: erilaiset tulliluvat, CN-nimikkeistö ja tullipäätökset sekä verotus kansainvälisessä kaupassa.
  • Dokumentit ja maksutavat: laajennat osaamistasi erilaisista maksutavoista, joita käytetään kansainvälisessä kaupassa, kuten kauppalaskut, remburssit, CAD sekä erilaiset takaukset.
  • Sopimukset: huolintasopimuksen merkitys juridisesti, vastuut ja reklamaatiot.
  • Tavarakaupan vakuutukset: perusturvan ja täysturvan merkitys sekä erilaiset lisävakuutukset.
  • Terminologia: kansainvälisen logistiikan terminologia. Erilaiset lyhenteet, joita käytetään huolinta-alan ammattilaisten päivittäisessä työssä.

Koulutukset kaksipäiväisiä ja päivien kestot ovat klo  9.00-12.00.

Kenelle koulutus sopii?

Kansainvälisen toimitusketjun parissa työskenteleville vienti ja tuontiyrityksien työntekijöille. Tulliasioista kiinnostuneille ja kansainvälisiä kuljetuksia varaaville henkilöille.

Jonna Akselila

i Kysy lisää

Jonna Peräkylä

koulutusasiantuntija, logistiikka; varastointi ja kuljetus, perustutkinnot, kurssit ja yrityskohtaiset koulutukset
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Opiskelijatarina
– Hain suoraan yläasteen jälkeen opiskelemaan metalliartesaaniksi, mutta se ei tuntunut lainkaan omalta alalta. Keskeytin opinnot ja menin töihin. Myöhemmin opiskelin vielä toisessa ammattikoulussa turvallisuusalaa melkein kolme vuotta. Lopulta sekään ei tuntunut minun jutultani. 
Juuso Voutilainen ja Ari-Pekka Ojalainen
Lue lisää artikkeleita