Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala Ammattitutkinto

nainen hymyilee

Liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osa-alueiden opiskelu kehittää osaamistasi esimerkiksi myynnin ja asiakaspalvelun, markkinointiviestinnän toimeksiantojen, asiakaskokemuksen kehittämisen tai digitaalisten myynnin ja markkinointiviestinnän kanavien käytössä.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos työskentelet myynnin tai markkinointiviestinnän tehtävissä ja haluat kehittää alan osaamistasi. Sinulla on oltava entuudestaan alan kokemusta sekä alan työ- tai harjoittelupaikka, jossa sinulla on mahdollisuus tehdä monipuolisesti myynnin tai markkinointiviestinnän suunnittelun, toteuttamisen ja analysoinnin työtehtäviä. Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, sinulle sopii liiketoiminnan ammattitutkinnon sijasta liiketoiminnan perustutkinto.

Koulutukseen vaaditaan hyvä kirjallinen ja suullinen suomen kielen ja yhden vieraan kielen taito.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan ammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta.