Ammatilliset suomen kielen koulutukset - suomea työpaikalle Yrityskohtainen

nauravat naiset

Koulutus auttaa kehittämään työssä tarvittavaa ammatillista suomen kielen taitoa ja viestintävalmiuksia. Koulutuksessa tuetaan ammattisanaston omaksumista ja harjoitellaan työpaikan suullista ja kirjallista viestintää.

Kenelle koulutus sopii?

Kohderyhmää ovat yritysten ja yhteisöjen ulkomaalaistaustaiset työntekijät, työssä olevat tai työelämään siirtymässä olevat aikuiset maahanmuuttajat.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö määritellään yhteistyössä opiskelijoiden, esihenkilöiden ja työyhteisöjen kanssa organisaation tavoitteiden mukaisesti.

Opiskelun kohteena on työtehtäviin liittyvien kielenkäyttötilanteiden ammattisuomi, johon kuuluu mm.
- ammattisanasto
- suulliset ja kirjalliset viestintätilanteet työssä
- kielelliset viestintäongelmat ja niiden ratkaiseminen

Toteutus
Koulutuksen tavoitteet, sisällöt ja toteutustapa suunnitellaan yhteistyössä työpaikan kanssa. Koulutus voidaan toteuttaa lähi- tai etätoteutuksena, tai näiden yhdistelmänä. Tarvittaessa opiskelijoille pidetään lähtötason arviointi ja koulutuksen lopussa he saavat palautetta kielitaidostaan ja todistuksen. Suosittu toteutus on ollut 30h (opetuskerta 3x45min). Koulutus voidaan järjestää työnantajan tai Taitotalon tiloissa. 

Ota yhteyttä, suunnitellaan työntekijöillenne sopiva kokonaisuus!

Ota yhteyttä

Roskapostitarkistus

Kirsi Juujärvi

kouluttaja, suomi toisena kielenä -kouluttaja

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Työpaikkasuomi-koulutus kehittää ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden ammatillista kielitaitoa. Koulutus lisää heidän valmiuksiaan selviytyä arjen työtehtävistä suomen kielellä. Opetuksessa keskitytään työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin ja muihin työnantajan kannalta keskeisiin asioihin.
ISS:n työntekijä siivoaa lentokenttää ajettavalla siivouskoneella
Lue lisää artikkeleita