Vierailu rakentamisen ryhmässä aloitti työpäiväni Blogi

Aloitin huhtikuisen työpäiväni tutustumalla Taitotalon rakentamisen ryhmään.

12.4.2022

Blogi Minna Pohjola

Koulutuspäällikkö Taina Rekunen oli kutsunut minut vierailulle luotsaamaansa ryhmään. Kiitos Tainalle kutsusta!

Rakentamisen ryhmä on yksi Taitotalon kuudestatoista koulutusryhmästä, joissa annetaan opiskelijoille ammatillista koulutusta. Rakentamisen ryhmän koulutuksista valmistuu muun muassa rakennusalan perustutkintoon, pintakäsittelyalan perustutkintoon ja rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkintoon. Henkilöstöä ryhmässä on 20 ja opiskelijatyövuosia noin 245.

Taitotalossa toimii kuudentoista koulutusryhmän lisäksi yhteisten palveluiden ammattilaisia neljässä ryhmässä sekä tukipalveluiden osaajia omissa ryhmissään. Melkoinen määrä eri alojen ammattilaisia meillä työkavereina!

Vierailullani rakentamisen ryhmässä kouluttaja Kimmo Niemi esitteli minulle rakentamishallin oppimisympäristöä. Tapasin opiskelijoita käytännön harjoituksissa, muun muassa laatoittamassa, muuraamassa ja maalaamassa. Opin, miten tärkeitä vesieristyshommat ovat ja millaista vahinkoa voi syntyä, jos ei niitä tehdä huolella ja aineiden käyttöohjeiden mukaisesti. Sain myös keskustella huonekalujen entisöinnistä ja pintakäsittelystä innostuneiden ja osaavien opiskelijoiden kanssa.

Olipas mukava aamun aloitus! Jatkan kierrosta tutustumalla koulutusryhmien ja muiden ryhmien toimintaan ja kirjoittelen kokemuksistani myös jatkossa.

 

Kuvassa Taina Rekunen ja Kimmo Niemi
Kuvassa Taina Rekunen ja Kimmo Niemi.

 

Opiskelijoita rakennushallissa
Opiskelijoita rakennushallissa.

 

Kuvassa opiskelijan laatoitustyö käynnissä
Opiskelijan laatoitustyö käynnissä.

 

Kuvassa pintakäsittelyä tehtynä vanhaan puukaapistoon.
Pintakäsittelyä tehtynä vanhaan puukaapistoon.