Taitotalossa vietettiin Lapset mukaan töihin -päivää  Uutinen

Taitotalo osallistui 18.11. Lapset mukaan töihin -päivään. Kansallisen teemapäivän tarkoituksena on esimerkiksi lasten osallisuuden lisääminen yhteiskunnassa sekä perhemyönteisyyden kasvattaminen työpaikoilla. 

28.11.2022

Lapsi mukaan töihin -päivä

Yhteiseen aamupäiväämme osallistui 43 lasta vanhempineen. Aamupäivän aikana järjestimme lapsille muun muassa esittelykierroksen, jossa tutustuimme Taitotalossa opetettaviin aloihin. Lapset pääsivät tutustumaan opetustiloihimme, esimerkiksi eläintenhoidon ja hoivatyön luokkiin, auto-, rakennus- ja maalaushalleihin sekä muihin Taitotalon tiloihin. Saimme myös nähdä ja kuulla käytännön esimerkkejä eri alojen opiskelusta. 

Lapset pääsivät lisäksi tutustumaan opetusrobotti Valoon. Keskustelut Valon kanssa ilahduttivat lapsia ja saimme itsekin uusia ideoita robotin käyttöön. Myös trukkisimulaattorilla ajaminen oli lasten mielestä jännittävää. Monille virtuaalitodellisuus oli jo tuttua peleistä, ja lapset oppivat lyhyessä ajassa trukin käsittelyn perusteita. Lisäksi ICT- ja media-alan opetushenkilöstö esitteli lapsille 3D-tulostamista.  

Opiskelijamme osallistuivat myös päivän suunnitteluun ja toteuttamiseen. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat lapsille askartelupajan, jossa aiheena olivat joulukuusenkoristeet. Pajassa tehtiin paljon hienoja koristeita, jotka lapset saivat viedä Taitotalon aulassa olevaan joulukuuseen ilahduttamaan asiakkaitamme ja henkilökuntaamme. 

Osa lapsista ideoi ja toteutti myös sisältöä Taitotalon sosiaalisen median kanaville yhdessä markkinointiryhmämme kanssa. Kysyimme esimerkiksi lapsilta mitä heistä tulee aikuisena, ja saimme hyviä ja oivaltavia vastauksia, kuten lähihoitaja, rakentaja, laulaja ja tubettaja. 

Kokonaisuutena päivä oli onnistunut ja tunnelma iloinen. Yhden osallistuneen lapsen sanoin: ”Taitotalo on kyllä maailman paras koulu.” 

Lapsia keltaisissa huomiliiveissä
Taitotalossa vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää.

 

Oranssipaitainen pikkupoika ajamassa trukkisimulaattoria.
Testissä trukkisimulaattori.

 

Pikkutyttö piirtää
Taitotalon sosiaali- ja terveysalan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat lapsille askartelupajan, jossa aiheena olivat joulukuusenkoristeet.