Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, osatutkinto Työvoimakoulutus

Sähköautomaatio

Sähkö- ja automaatioalan koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä alan työtehtäviin. Koulutukseen sisältyy keskeisenä osana työssäoppimista. Osatutkintojen suorittaminen luo pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen jatkuen omaehtoisena tai oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä. 

Kenelle tutkinto sopii?

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö. Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittanut, jolla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. 
Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä, riittävää suomen kielen taitoa (B 2.2) ja valmiuksia sitoutua koulutukseen. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan kokemusta.

 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Monimuotototeutus (Ma-To lähiopetus, Pe itsenäinen opiskelu)

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Asiantuntijat

Antti Viitanen

Antti Viitanen

kouluttaja, sähköalan perustutkinto
Mikko Ampuja

Mikko Ampuja

kouluttaja, sähkö-ja automaatioalan perustutkinto
Jarmo Koski

Jarmo Koski

kouluttaja, sähkö ja automaatio

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Laurila aloitti opinnot vuonna 2019 Taitotalossa sähkö- ja automaatioalan perustutkintoryhmässä. Opinnot Laurila suoritti oppisopimuksella ja ne kestivät pari vuotta. Opiskeluaikana hän työskenteli yrityksessä, jossa tehtiin kiinteistösähköasennuksia, esimerkiksi huoltotöitä ja pieniä saneerauksia. 
Blogi
Sähköautojen latauspaikkojen sijoittelua ja tehoja mietitään taloyhtiöissä ja kiinteistöissä, mutta hyvä on miettiä myös sijoittelun paloturvallisuutta. Akuista johtuvat palot ovat todella harvinaisia, mutta litiumioniakkuihin liittyy ikävä ominaisuus: ne sisältävät palamiseen tarvittavan palavan aineen sekä hapen.
Blogi Kari Kaihonen
Lue lisää artikkeleita