Talonrakennusalan ammattitutkinto oppisopimuksella Ammattitutkinto

Rakennusalan ammattitutkinto

Talonrakennusalan ammattitutkinto on tutkinto, joka todistaa henkilön ammattitaidon talonrakennusalan työtehtävissä. Ammattitutkinnossa opit monipuolisia taitoja ja tiedonhallintaa, jotka voivat auttaa sinua kehittymään alan ammattilaiseksi. Opit muun muassa suunnittelemaan, rakentamaan ja valvomaan rakennusprojekteja. Tutkintoon hakeutujalla tulee olla alan työpaikka tai työharjoittelupaikka. Tutkinnossa vaadittavat näytöt tehdään rakennustyömaalla. Koulutukseen on jatkuva haku.

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi hoidat ammattialasi tehtävät itsenäisesti muuttuvissakin toimintaympäristöissä. Kykenet opastamaan muita ja valvomaan muiden suorittamia tehtäviä. Suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella ja toimit taloudellisesti. Hallitset ammattialasi taidot ja tiedot ja osaat soveltaa niitä ratkaistessasi työtehtäviin liittyviä ongelmia.

Suunnittelet työsi sekä mahdollisesti myös muiden töitä huomioiden muut toimijat. Viestit ja tuotat tarvittaessa tehtäviisi liittyviä tekstejä suomeksi tai ruotsiksi.

Kenelle tutkinto sopii?

Tutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on suoritettuna rakennusalan perustutkinto tai jos sinulla on sitä vastaavat tiedot ja taidot. Tutkinto soveltuu erinomaisesti myös sellaiselle henkilölle, joka on työskennellyt alalla jo pitkään, mutta ammatillinen tutkinto puuttuu.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan").​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 1.1.2024 alkaen 80 osp/120 euroa, 40 osp/60 euroa tai 30 osp/40 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Yritykselle oppisopimus on maksuton. Lue lisää oppisopimuksesta.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Sisustusarkkitehdin urasta haaveileva Veronica (24) opiskeli peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi. Hoitoalalla työskennellessään hänestä tuntui, ettei palkka vastaa työn vaativuutta eivätkä työolot olleet hänestä oikeudenmukaiset. Veronica mietti vaihtoehtoja ja työskenteli välillä kahvilassa ja myyjänä.
Veronica Leppänen ja Edith Piksilä neonkeltaisissa suojavaatteissa. He katsovat toisiinsa hymyillen ja leikkaavat samalla puuta.
Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Lue lisää artikkeleita