Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, Kaupan esihenkilö, kaupan osaamisala Erikoisammattitutkinto

kaupan kassan nainen hymyilee

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, kaupan osaamisala kehittää osaamistasi ryhmän esimiehenä toimisesta, myynnin johtamisesta, valikoiman kehittämisestä sekä kaupan alalla tarvittavasta työlainsäädännöstä. Koulutuksessa myös verkostoidut muiden ammattilaisten kanssa, ja kehität osaamistasi projektimaisesta työskentelystä. 

Kenelle tutkinto sopii?

Toimitko myymäläpäällikkönä tai onko sinulla vastuullasi oma tiimi, osasto tai tuoteryhmä, jonka johtamisesta vastaat? Teetkö vuosisuunnittelua ja budjetointia ja innostutko henkilöstön osaamisen kehittämisestä? Tule oppimaan lisää  esimiestyöstä ja suorita samalla liiketoiminnan erikoisammattitutkinto. Koulutus räätälöidään työtehtäviesi mukaan niin, että pääset kehittämään osaamistasi tiimin esimiehenä toimimisesta, myynnin toteuttamisesta henkilökunnan kanssa, liiketoiminnan kannattavuudesta sekä asiakaslähtöisestä tuoteryhmän kehittämisestä. Lisäksi kehität projektityöskentelytaitojasi, verkostoidut muiden esimiesten kanssa ja laajennat kaupan esimiestyössä tarvittavaa osaamistasi. 

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu yksikkönsä toiminnasta vastaaville kaupan esihenkilöille sekä vaativissa asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille, jotka vastaavat vuosisuunnittelusta, budjetoinnista, toimintasuunnitelman laadinnasta ja näiden johtamisesta sekä tuloksen seurannasta. Erikoisammattitutkinnon suorittajalta odotetaan syvällistä ammatin hallintaa tai monialaista osaamista. Suorittajalta edellytetään selkeää esihenkilöroolia, joka tarkoittaa nimettyjä alaisia sekä vastuuta henkilöstön osaamisen kehittämisestä.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta.