Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinto Ammattitutkinto

nainen hymyilee

Liiketoiminnan ammattitutkinto taloushallinnon osaamisalalta on lisäkoulutusta alalla jo toimiville. Se pätevöittää sinut talous- ja/tai palkkahallinnon ammattilaiseksi. Koulutuksessa opit hallitsemaan taloushallinnon toimintaprosessit ja keskeiset tehtävät.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutukseen hakeutuvalla täytyy olla osaamisalan opintoihin soveltuva työpaikka sekä aiempaa alan työkokemusta. Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, sinulle sopii liiketoiminnan ammattitutkinnon sijasta liiketoiminnan perustutkinto.

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve. Samalla otetaan huomioon hakeutujan ja työpaikan tavoitteet. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan kanssa. Jos koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös työnantajan edustaja. Koulutukseen hakijalla täytyy olla osaamisalan opintoihin soveltuva työ- tai harjoittelupaikka sekä aiempaa alan työkokemusta.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön töissä. Arviointipäätöksen tekevät opettaja ja työelämän edustaja yhdessä.

 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan ammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta.