Oulun ammattikorkeakoulu ja Taitotalo aloittivat yhteistyön Uutinen

Taitotalon oppilaitosjohtaja Jarkko Paananen ja Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) rehtori Heidi Fagerholm allekirjoittivat yhteistyösopimuksen marraskuussa 2022. Yhteistyöllä rakennetaan sujuvia opintopolkuja toiselta asteelta korkeakouluasteelle.

22.11.2022

Oulun ammattikorkeakoulu ulkoa päin kuvattua ja kuvan toisella puolella Taitotalon julkisivu.

Oamkin rehtori Heidi Fagerholm kertoo, että oppilaitosten välistä yhteistyötä tehdään jatkuvan oppimisen hengessä. Uusia yhteistyömahdollisuuksia kartoitetaan jatkuvasti.

– Esimerkkinä yhteistyöstä on Oamk_Highway-koulutuskonsepti informaatioteknologian ja tekniikan aloilla. Siinä Taitotalon opiskelijoilla on mahdollisuus saada polkuopintojen kautta opiskelupaikka Oamkista, Fagerholm sanoo.

Taitotalo on Suomen suurin ammatillisen aikuiskoulutusalan toimija. Sillä on toimipisteitä Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. Taitotalon oppilaitosjohtaja Jarkko Paananen ajattelee, että yhteistyö Oamkin kanssa on erityistä ja luontevaa.

– Tarjoamme opiskelijoillemme mahdollisuutta Oamkin polkuopintoihin Oulussa ja valtakunnallisesti, Paananen sanoo.

– Oamkissa on eri koulutusaloilla tarjolla runsaasti monimuoto-opintoja, jotka suoritetaan työn ohessa. Ne on mahdollista suorittaa pääosin etäopintoina, Fagerholm jatkaa.

Heidi Fagerholm istuu pöydän takana sinisessä jakussa. Hän hymyilee ja katsoo kameraan.
Heidi Fagerholm työskentelee Oamkissa rehtorina.

Yhteistyö lisää korkeakoulutettujen määrää ja ammattikorkeakoulutuksen diversiteettiä

Fagerholm uskoo, että yhteistyö Taitotalon kanssa on vaikuttavaa. Se lisää korkeakoulutettujen määrää. Hän iloitsee monimuotoisista poluista korkeakouluopintoihin.

– Se, että opiskelijoita tulee ammattikorkeakouluun muualta kuin suoraan lukiosta, lisää koulutuksen diversiteettiä, Fagerholm sanoo.

Fagerholm kertoo, että hänen kokemuksensa mukaan Highway-opintojen kautta opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden motivaatiotaso on erittäin korkea.

– Opiskelijat, jotka ovat kokopäiväisesti töissä ja opiskelevat työn ohessa korkeakoulututkintoa, ovat yhteiskunnallisesti kullanarvoisia, Fagerholm sanoo.

Paananen kertoo, että vaikka yhteistyö on vasta alkamassa, Taitotalon opiskelijat ovat olleet kiinnostuneita Highway-polkuopinnoista. Ammatillisessa aikuiskoulutuksessa on paljon opiskelijoita, joilla halu opiskella on syntynyt vasta aikuisiällä.

– Toisen asteen tutkinnon opiskelun aikana suoritettavat Highway-polkuopinnot ovat motivoituneille aikuisopiskelijoille todella hyvä väylä korkeakouluun, Paananen sanoo.

Jarkko Paananen tummassa puvussa.
Taitotalon oppilaitosjohtaja Jarkko Paananen.




Teksti: Johanna Rautio, Taitotalo
Kuvat: Oamk, mediapankki, kuvaaja Antti J. Leinonen & Taitotalo, mediapankki