SuLVI: Nestevirtojen mittaus ja säätö, 1-2 päivää Kurssi

LVI putkia

Koulutus tarjoaa kokonaisvaltaisen käsityksen vesikiertoisen lämmitys/jäähdytysverkoston tasapainottamisesta ja sen merkityksestä kiinteistön energiankulutukseen. Koulutuksessa opit verkoston tasapainotuksen lisäksi laatimaan vianetsintäsuunnitelman ja ratkaisemaan tyypillisimmät vesikiertoisten järjestelmien ongelmat.

 

Sisälämpötilojen suuri vaihtelu rakennuksen huonetilojen välillä on ongelmana suuressa osassa rakennuskantaamme. Tasainen ja hallittu lämpötila on merkittävä tekijä terveellisen sisäilmaston kriteereistä. Suurta osaa kiinteistöjä vaivaa lämmityksen-, lämpimän käyttöveden-, ilmanvaihdon-, jäähdytyksen ja lämpöpumppujärjestelmien kiertopiirien ongelmat. Virtaustekninen optimointi on helppo keino varmistaa taloteknisten järjestelmien toiminta ja yhteensopivuus kiinteistöautomaation kanssa. Terveysriskien välttämiseksi Ympäristöministeriön uusi asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista edellyttää myös korjaus- ja muutostyön yhteydessä mittaamaan ja säätämään lämpimän käyttöveden kiertopiirit.

 

Koulutuksessa opit ymmärtämään patteriverkoston perussäädön ja suunnittelun perusteita; lämmönluovuttimien, putkien, venttiilien, paisuntasäiliön ja pumppujen mitoitusta. Lisäksi harjoittelemme linjasäätö- ja patteriventtiilivalmistajien mobiilisovelluksien ja taulukoiden käyttöä, joilla sopivat venttiilit ja säätöarvot valitaan.

 

Koulutuskokonaisuuden kesto kaksi päivää, voit ilmoittautua myös yksittäiseen päivään.

Koulutuksen sisältö

Ohjelmassa

 

  1. Päivä: Mittauksen ja säädön teoria klo 8.00 -15.30
  • Lämmityksen/jäähdytyksen tarve
  • Virtaustekniikan perusteet; painehäviöt, lämpötilaeron merkitys jne.
  • Pumpun toimintapiste ja säätö; Autoadapt, Suht. paine jne.
  • Vesikiertoiset järjestelmät ja niiden tyypilliset toimintahäiriöt
  • Viranomaismääräykset
  • Mittaus- ja säätötyön laadukas toteutus

     

  1. Päivä: Mittaus ja säätö käytännössä klo 15.00-19.00
  • Eri valmistajien mittareihin tutustuminen
  • Käytännön harjoituksia yleisimmillä mittareilla
  • Pienryhmätoteutus, koulutukseen otetaan enintään 12 henkilöä.

     

Huom! Mikäli olet kiinnostunut saamaan lisätietoa myös LVI-automaatiojärjestelmistä, kannattaa ilmoittautua oheisen linkin kautta lisäksi koulutukseen Perustietoa LVI-automaatiojärjestelmistä - LVI-automaatio, ilmoittautuminen

 

Hinta

Huomioithan, että hinta on kahden päivän koulutuskokonaisuuden hinta. Kahden päivän kokonaisuuden hinta on siis SULVIn ja VSF:n jäsenille 818,40 € sis alv. ja muille 880,40 € sis. alv. Voit myös ilmoittautua vain toiselle päivälle. Yksittäisen koulutuspäivän hinta on SuLVIn ja VSF:n jäsenille 409,20 € sis. alv ja muille 440,20 € sis. alv.

Osallistumismaksu sisältää materiaalit sekä tarjoilut.

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä lisätieto-kentässä, mikäli haluat osallistua vain yhteen koulutuspäivään. Kerrothan lisätieto-kentässä samalla kumpaan päivään haluat osallistua.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat lisätä LVI-teknistä osaamistaan. Sopivia kohderyhmiä ovat esimerkiksi; automaatioasentajat, lämpöpumppuasentajat, putkiasentajat, putkiurakoitsijat, LVI-suunnittelijat, tekniset isännöitsijät ja kiinteistöhuollon tekninen henkilökunta.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Jessen alanvaihto oli monen tekijän summa. Ohessa neljä tärkeintä syytä hänen alanvaihtoonsa ja talotekniikan perustutkinnon, kylmäasennuksen osaamisalan suorittamiseen. Perustutkinnon aikana hän suoritti yhden osan myös talotekniikan ammattitutkinnosta, lämmityslaiteasennuksen osaamisalalta. 
Lue lisää artikkeleita