Rakennusalan koulutukset

talonrakentaja työssä
Kouluttaudu rakennusalan ammattilaiseksi

Ammatilliset tutkinnot

Talonrakentaja on rakennusalan monitaitoinen perusammattilainen, jonka tehtäviin voivat kuulua lähes kaikki talonrakennuksen työt. Talonrakentajan ammatissa tarvitaan kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä, itsenäistä työskentelyotetta ja hyvää fyysistä kuntoa.

Rakennusalan perustutkinto, talonrakennuksen osaamisala tarjoaa mahdollisuuden erikoistua kirvesmiestöihin, korjausrakentamiseen, muuraukseen tai rakennusalan moniosaajaksi. Opiskelu tapahtuu joko oppisopimuksella työn ohessa tai omaehtoisena koulutuksena, jolloin sinulla ei tarvitse olla vielä alan työpaikkaa.

Kasvata osaamistasi talonrakennusalan ammattitutkinnolla. Voit todentaa ammattitaitosi tai opiskella uutta -mikä vain tilanteeseesi sopii.

Työnjohtajat

Haluatko pätevyyden toimia työnjohtajana rakennusalalla? Suorita työn ohessa rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto! Koulutus on tarkoitettu työnjohtotehtävissä toimiville ja työnjohtotehtäviin aikoville rakennusalan ammattilaisille. Opiskelu tapahtuu joustavasti oppisopimuksella.

Rakennusalan täydennyskoulutukset 

Opiskele päteväksi ammattilaiseksi rakentamisessa. Tutustu rakentamisen sertifikaattikoulutuksiin tästä.

 • Helsinki
 • Lähiopiskelu

Opi remontoinnin ammattilaiseksi (719871)

Koulutuksen tavoitteena on, että hankit sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla pystyt kattavasti työllistymään rakennuskohteiden, asuntoremontointiin liittyvien sisävalmistusvaiheiden tehtäviin sekä muihin korjausrakentamiseen liittyviin työtehtäviin. Tavoitteena on oppia rakentamisen prosessin kokonaisuutta uudis- ja saneerauskohteissa.Koulutuksessa perehdyt monipuolisesti rakennustyömaan, pientalotyömaiden erilaisiin sisäpuolisiin sekä ulkopuolisiin työtehtäviin sekä korjausrakentamisen työtehtäviin sekä muiden ammattikuntien avustaviin tehtäviin. Koulutuksessa tavoitellaan myös valmiutta itsenäiseen, yrittäjämäiseen sekä asiakaspalveluhenkiseen työskentelyyn alalla. 
Seuraavat koulutukset
Opi remontoinnin ammattilaiseksi (719871)
 • 26.8.2024–28.3.2025
 • Helsinki
 • Lähiopiskelu
Lue lisää koulutuksesta Opi remontoinnin ammattilaiseksi (719871)
 • Helsinki
 • Lähiopiskelu

Maahanmuuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (nro 719310)

Oletko kiinnostunut rakentamisesta?Koulutuksessa opiskelet rakentamisen teoriaa, ammattisuomea sekä harjoittelet rakentamista rakennushallissa ja työharjoittelussa.Saat koulutuksen aikana perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Lisäksi kykenet valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat monipuolisissa työkohteissa. Ymmärrät asiakaspalvelun, taloudellisuuden ja kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja yrittäjyyden merkityksen. Opiskelet rakennusalan perusasioita yhdessä ammatillisen kouluttajan ja suomen kielen kouluttajan kanssa.
Seuraavat koulutukset
Maahanmuuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (nro 719310)
 • 10.9.2024–12.9.2025
 • Helsinki
 • Lähiopiskelu
Lue lisää koulutuksesta Maahanmuuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (nro 719310)
 • Helsinki
 • Monimuoto

Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto

Tutkinnon suoritettuasi osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä, ulko- ja väliseinätyöt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen suunnitelmien ja asiakirjojen mukaan. Osaat käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja, toimit laatutietoisesti, oma-aloitteisesti, asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkisesti. 
Seuraavat koulutukset
Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto
 • Jatkuva haku
 • Helsinki
 • Monimuoto
Lue lisää koulutuksesta Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto
 • Helsinki
 • Monimuoto

Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on jo valmiiksi sovittuna rakennusalan työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat omasta taustastasi, työpaikastasi ja osaamisestasi. Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä talonrakentajana. Rakennusalan perustutkinto on kovaa valuuttaa työmarkkinoilla.
Seuraavat koulutukset
Rakennusalan perustutkinto oppisopimuksella
 • Jatkuva haku
 • Helsinki
 • Monimuoto
Lue lisää koulutuksesta Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto oppisopimuksella
 • Helsinki

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennustuotantoalaa harjoittaville yrityksille työnjohtajia rakennustyömaiden johtamiseen, tai tarjota mahdollisuus syventää rakennusprojektien hallintaan liittyvää ammattitaitoa tasolle, joka takaa asiakaslähtöisen ja sujuvan prosessinhallinnan.
Seuraavat koulutukset
Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala
 • Jatkuva haku
 • Helsinki
Lue lisää koulutuksesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala
 • Helsinki

Talonrakennusalan ammattitutkinto oppisopimuksella

Talonrakennusalan ammattitutkinto on tutkinto, joka todistaa henkilön ammattitaidon talonrakennusalan työtehtävissä. Ammattitutkinnossa opit monipuolisia taitoja ja tiedonhallintaa, jotka voivat auttaa sinua kehittymään alan ammattilaiseksi. Opit muun muassa suunnittelemaan, rakentamaan ja valvomaan rakennusprojekteja. Tutkintoon hakeutujalla tulee olla alan työpaikka tai työharjoittelupaikka. Tutkinnossa vaadittavat näytöt tehdään rakennustyömaalla. Koulutukseen on jatkuva haku.Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi hoidat ammattialasi tehtävät itsenäisesti muuttuvissakin toimintaympäristöissä. Kykenet opastamaan muita ja valvomaan muiden suorittamia tehtäviä. Suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella ja toimit taloudellisesti. Hallitset ammattialasi taidot ja tiedot ja osaat soveltaa niitä ratkaistessasi työtehtäviin liittyviä ongelmia.Suunnittelet työsi sekä mahdollisesti myös muiden töitä huomioiden muut toimijat. Viestit ja tuotat tarvittaessa tehtäviisi liittyviä tekstejä suomeksi tai ruotsiksi.
Seuraavat koulutukset
Talonrakennusalan ammattitutkinto oppisopimuksella
 • Jatkuva haku
 • Helsinki
Lue lisää koulutuksesta Talonrakennusalan ammattitutkinto oppisopimuksella
Koulutushaku

Koulutusala

Rakennus-, pintakäsittely- ja infra-alan koulutukset

Alan koulutukset

Pintakäsittelyn ja sisustusalan koulutuksetInfra-alan koulutuksetRakentamisen sertifikaatit