Koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto

kunnossapitoa

Koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia kone- ja kunnossapitoasennuksien suunnittelu- ja toteutustehtävissä. Voit erikoistua ennakkohuoltoon, kustannuslaskentaan tai sähkö-, automaatio-, pneumatiikka- ja hydrauliikka-asennuksien johtamiseen.

Koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on ammattitaito varmistaa työskentelyn taloudelliset tavoitteet ja työn laatu. Osaat laskea työkohteen kustannukset ja resursoida tarvittavat työvälineet ja -tekijät. Osaat ottaa huomioon työympäristöön, koneisiin ja laitteisiin sekä niiden käyntiin liittyvät turvallisuustekijät.

 

Kenelle tutkinto sopii?

Koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkinto soveltuu sinulle, jolla on jo useamman vuoden työkokemus kunnossapidon alalta. Pystyt itsenäiseen työskentelyyn sekä haluat syventää osaamista kunnossapidon tuotannollisista ja taloudellisista määritelmistä sekä muodostumisesta. Toimit usein työnjohdon apuna projekteissa ja otat vastuuta selkeistä kokonaisuuksista.

 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena, jolloin tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen.

Oppisopimus on käytännönläheinen ja tehokas tapa oppia haluamasi ammatti työn ohessa. Voit sovittaa opiskelun työaikataulusi mukaan. Pääset syventymään teoriaopintoihin, jotka tukevat käytännön työssä oppimistasi.

Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on

  • Alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä.
  • Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista.

Katso lisää oppisopimuksesta täältä.

Opiskelijamaksu

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppisopimuksissa (koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkinto) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 400 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä. 
Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Asiantuntijat

Janne Kivi

Janne Kivi

kouluttaja, teollisuuden kunnossapito, tutkinnot

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita