Vesityökorttikoulutus ja osaamistesti, allasvesi Kurssi

vesi

Koulutus lisää tietoasi lainsäädännöstä sekä antaa valmiudet suorittaa vaadittava osaamistesti. Saat myös riittävät perustiedot uima-allasveden laadun varmistamisesta ja allaskemikaalien turvallisesta käytöstä. Osaamistestin hyväksytysti suorittaneet saavat Valviran myöntämän vesityökortin, joka on voimassa 5 vuotta. Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena klo 8.30-16.00 Taitotalon tiloissa Strömberginkujalla Helsingissä.

Ohjelmassa

Päivään sisältyy teoriaosuus ja osaamistesti palautteineen. Teoriaosuudessa käsitellään seuraavat aiheet:

  • hygienia
  • mikrobiologia
  • lainsäädäntö
  • vedenkäsittely
  • allasveden laadunvalvonta ja huolto

Osaamistestin uusi suoritustapa

Osaamistesti suoritetaan Valviran järjestelmässä sähköisesti, ja tarvitset testiin kirjautumista varten verkkopankkitunnuksesi.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ilmoittauduthan hyvissä ajoin, viimeistään 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Lisää ilmoittautumisen yhteydessä lisätietokenttään, että sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössä sekä oma syntymäaikasi ja sähköposti, niin huomioimme tunnusten tilauksen Valviralta etukäteen.

Tutustu tästä Valviran ohjeeseen Talous- tai allasvesihygieenistä osaamista osoittavan testin suorittamisesta

Tutustu tästä Valviran Vesityökorttia käsittelevään sivustoon

Koulutuksen hinta sisältää pdf-materiaalin, osaamistestin, vesityökortin ja rekisterinpidon sekä lounas- ja kahvitarjoilut.

Voit myös osallistua pelkkään osaamistestiin ilmoittautumalla vesityökorttitesti-osioon. Testi alkaa koulutuspäivänä noin klo 14.15. Hinta sisältää osaamistestin, vesityökortin ja rekisterinpidon.

Kenelle koulutus sopii?

Uimahalleissa ja kylpylöissä tai vastaavissa laitoksissa työskentelevällä, allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä on oltava Valviran antama todistus eli vesityökortti laitosteknisestä ja allasvesihygieenisestä osaamisesta. Vesityökortti pitää olla henkilöillä, jotka työskentelevät laitoksissa, joissa uima-allas on tarkoitettu käytettäväksi siten, että yleisöllä on mahdollisuus päästä sinne joko maksua vastaan tai vastikkeetta.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Aikaisemmin keittiömestarina työskennellyt Jenny harjoittelee nyt kiinteistöassistentin ammattia isännöintitoimistossa. Hänelle on lupailtu sieltä työpaikkaa, kunhan opiskelut on ensin saatu päätökseen.
Kiinteistöassistentti Jenny Björklund
Lue lisää artikkeleita