Voimalaitoksen käyttäjä, energia-alan ammattitutkinto, oppisopimus Ammattitutkinto

Energia-alan ammattitutkinto

Energia-alan ammattitutkinnon suorittaneella on energia-alan työtehtävissä vaadittava ammattitaito. Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia turvallisesti, itsenäisesti ja yhteistyössä energia-alan vaihtelevissa työympäristöissä. Osaat noudattaa määräyksiä, standardeja ja annettuja ohjeita, työelämän toimintatapoja ja työturvallisuusvaatimuksia. 

Kenelle tutkinto sopii?

Voit hakeutua opiskelijaksi, kun sinulla on energia-alan työkokemusta sekä koulutukseen soveltuva energia-alan työpaikka tai energia-alan yrittäjyys.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista. 

Koulutusta myös yrityskohtaisena 

Taitotalo järjestää ammattitutkintoja yrityskohtaisina koulutuksina. Järjestämme myös syventävää ja täydentävää energia-alan koulutusta. Lisätietoja saat kouluttajiltamme.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Opiskelijamaksun voi maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tytti Forssell

i Kysy lisää

Tytti Forssell

koulutussuunnittelija, energia-ala, vesihuolto ja ympäristönäytteenotto
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Energia-alan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on monipuoliset taidot toimia alan suunnittelu-, käyttö- ja johtamistehtävissä. Lisäksi tutkinto valmistaa kehitys- ja prosessien ohjaustehtäviin. Erikoisammattitutkinto pitää sisällään kolme eri osaamisalavaihtoehtoa: kaukolämpöasennus, sähköverkkoasennus ja voimalaitostekniikka.
Juha-Siltala-Stepenergy-1_web-1361x419px.jpg
Lue lisää artikkeleita