Ajoneuvoalan koulutus

Autoala
Vahvaa osaamista autoalalla!

Autoalalla on monenlaisia työtehtäviä autojen huollon, korjausten, asiakaspalvelun, varaosien saatavuuden ja työnjohdon parissa. Kaikissa tehtävissä ammattitaito on ratkaisevassa asemassa.

Taitotalo tarjoaa autoalan viimeisintä tietotaitoa mekaanikoista työnjohdolle. Voit päivittää ammattitaitoasi kursseilla, joilla opit mekaniikkaa, diagnostiikkaa, sähkö- ja jarrulaitteiden sekä turvallisuusjärjestelmien huoltoa ja korjausta.

Ajoneuvoalan perustutkinto, henkilöille jotka ovat kiinnostuneita henkilöautojen ajoneuvotekniikasta ja haluavat työllistyä korjaamoalalle. Meillä voit kouluttautua myös Motocross- ja enduromekaanikoksi iltakoulutuksena!

Meillä voit suorittaa myös ajoneuvoalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon ja pätevöityä esimerkiksi henkilöauto- tai raskaskalustomekaanikoksi tai korjaamon työnjohtajaksi. 

Tutustu laajaan koulutustarjontaamme.

Tuula Haapakorpi

i Kysy lisää

Tuula Haapakorpi

koulutussuunnittelija, autoala/raskaskalusto, auto- ja henkilönostimet, kuormausnosturit
Ota yhteyttä
Koulutushaku

Alan koulutukset

Henkilöautotekniikka ja korikorjausRaskaskalustokoulutuksetKuormausnosturin tarkastajakoulutusAjoneuvonostimetAjoneuvoalan esihenkilökoulutukset
Tuula Haapakorpi

i Kysy lisää

Tuula Haapakorpi

koulutussuunnittelija, autoala/raskaskalusto, auto- ja henkilönostimet, kuormausnosturit
Ota yhteyttä

Inspiroidu kokemuksista

Uutinen
Ole asiantuntijamme suunnittelutilaisuudessa ja tule vaikuttamaan koulutusten sisältöihin. Kerro juuri teidän organisaationne tai alanne osaamis- ja kehittämistarepeet. Vaikuta siihen, että Taitotalossa tehdään oikean sisältöisiä koulutuksia ja tilaisuuksia.
ihmisistä muodostuva nuoli
Uutinen
Autoala kehittyy tunnetusti kovaa vauhtia, ja samaan aikaan osaavaa työvoimaa siirtyy ansaitusti eläkkeelle. Erilaisia täydennyskoulutustoimijoita on paljon, niistä jokaisella on omat vahvuutensa ja tarjontansa. Taitotalolla on vahvat perinteet ajoneuvoalan tietojen ja taitojen välittäjänä, ja sitä kautta kiinteitä, pitkäkestoisia asiakassuhteita.
Autolehden_artikkeli
Uutinen
Olli Ringvall ja Heikki Marjamaa työskentelevät Taitotalossa autoalan kouluttajina. He vastaavat hybridi-, sähköauto- ja jännitetyökoulutuksista. Lainsäädäntö edellyttää, että sähkö- ja hybridiautojen sähkötöitä tekevän henkilön tulee olla riittävän perehtynyt tai perehdytetty huollettavan ajoneuvomallin sähköjärjestelmään ja sähkön vaaroihin.
Futuristinen kuva, jossa värikkäitä tulevaisuuden sähköautoja latauksessa.
Blogi
Sähköautojen latauspaikkojen sijoittelua ja tehoja mietitään taloyhtiöissä ja kiinteistöissä, mutta hyvä on miettiä myös sijoittelun paloturvallisuutta. Akuista johtuvat palot ovat todella harvinaisia, mutta litiumioniakkuihin liittyy ikävä ominaisuus: ne sisältävät palamiseen tarvittavan palavan aineen sekä hapen.
Blogi Kari Kaihonen
Taitocase
K-Auto onkin tehnyt 1,5 vuotta yhteistyötä Suomen suurimman ammatillisen aikuiskouluttajan Taitotalon kanssa. Taitotalon kouluttajat kouluttavat K-Auton mekaanikkoja.
Kimmo Perhoniemi seisoo K-auton tiloissa, hänen takanaan on seinä, jossa on teksti I am intuitive.