Taitotalon toimitusjohtaja Kari Juntuselle kultainen elämäntyönmerkki Uutinen

Keskuskauppakamari on myöntänyt Taitotalon toimitusjohtajalle kultaisen elämäntyönmerkin tunnustuksena vuosien ansiokkaasta työstä maan elinkeinoelämän hyväksi.

8.6.2023

Kari Juntunen

Taitotalon toimitusjohtaja Kari Juntuselle myönnettiin kultainen elämäntyönmerkki tunnustuksena vuosien ansiokkaasta työstä maan elinkeinoelämän hyväksi. Kauppakamarin Kultainen elämäntyömerkki myönnetään vähintään 30 vuoden ansiokkaasta työstä elinkeinoelämässä. Taitotalossa nykyisin työskentelevä Kari Juntunen on toiminut muun muassa Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n toimitusjohtajana, Oulun seudun koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtajana, Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtorina ja VTT:llä tutkimusryhmän päällikkönä.  Verkostoyhteistyössä Juntunen toimii tällä hetkellä Osuuskauppa Arinan, Sivistystyönantajat ry:n ja Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksessa. Sotilasarvoltaan Juntunen on reservin majuri.

Juntunen tunnetaan valtakunnallisesti ammatillisen koulutuksen intohimoisena kehittäjänä. Hänen vahva ja näkemyksellinen työnsä elinkeinoelämän ja oppilaitosten yhteistyön lisäämiseksi näkyy konkreettisina tuloksina, joiden ansiosta elinkeinoelämän tarpeet ja opiskelijoiden osaaminen kohtaavat entistä paremmin. Juntunen on edistänyt aktiivisesti dialogia yritysten ja oppilaitosten välillä. Hänen työnsä on luonut uusia yhteistyömahdollisuuksia, joista hyötyvät yritykset, opiskelijat ja koko elinkeinoelämä.

Juntusen mukaan kultaisen elämäntyömerkin saaminen tuntuu hienolta. Juntunen korostaa tunnustuksen olevan erityisen mieluisa siksi, että se muistuttaa yhteistyökumppaneista.

– Olen äärimmäisen otettu ja kiitollinen siitä, että minulle myönnettiin tämä arvostettu kultainen elämäntyönmerkki. Se on kunnianosoitus pitkäaikaisesta panoksestani maan elinkeinoelämän hyväksi. Työskentelyni Taitotalossa ja aiemmat tehtäväni ovat antaneet minulle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ammatillista koulutusta, Juntunen sanoo.

Juntunen on ylpeä siitä, että hänen näkemyksensä elinkeinoelämän ja oppilaitosten kehittämisestä saavat tunnustusta. Hän uskoo vahvasti siihen, että tulevaisuudessa elinkeinoelämän ja oppilaitosten on tehtävä entistä tiiviimpää yhteistyötä, jotta koulutus vastaa elinkeinoelämän muuttuviin tarpeisiin.

– Tämä tunnustus ei kuulu yksin minulle, vaan se on muistutus kaikista niistä ihmisistä ja yhteistyökumppaneista, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä urani aikana. Ilman heitä en olisi saavuttanut tätä pistettä. Jään päätoimestani eläkkeelle vuoden 2023 lopussa. Kultainen elämäntyönmerkki kannustaa minua jatkamaan työtäni erilaisissa luottamustoimissa ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi, Juntunen sanoo.
 

AEL-Amiedu Oy, Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja.
 

Kari Juntunen 62023
Kari Juntunen