Välinehuoltaja, välinehuoltoalan perustutkinto (uranro 720231) Työvoimakoulutus

Välinehuoltajat työssään

Hae koulutukseen, suorita välinehuoltoalan perustutkinto ja työllisty erilaisiin välinehuoltoalan tehtäviin. Välinehuoltajan työpaikkoja ovat esimerkiksi sairaaloiden, hammashoitoloiden, terveyskeskusten ja laboratorioiden välinehuollot.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, jotka soveltuvat välinehuollon tehtäviin.

Koulutus on avoin kaikille perusopetuksen oppimäärän suorittaneille, jotka haluavat suorittaa välinehuoltoalan perustutkinnon. Hakijoilla tulee olla hyvä terveys (koulutus on SORA-lainsäädännön alaista koulutusta), riittävä fyysinen kunto ja riittävä suomen kielen taito sekä tietotekniset valmiudet. 

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä hyvät oppimisvalmiudet. Hakijan tulee hallita perustaidot niin tietotekniikassa kuin matematiikassa. Opiskelu edellyttää mahdollisuutta käyttää tietokonetta ja osallistua myös verkko-opetukseen. Hakijalla tulee olla valmius valmistuttuaan tehdä kolmivuoro- ja viikonlopputyötä. Koulutukseen sisältyvien työelämäjaksojen aikana työskennellään arkisin kahdessa vuorossa.

Tutustuthan myös THL:n ohjeistukseen rokotuksista sekä tartuntataudeista täältä.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta, Koulutusneuvonnasta ma–pe klo klo 9.00–16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Yhteistyössä

TE-palvelut logo