Sähköturvallisuustutkinto 3, valmennus Kurssi

Kuvakaappaus Verkko-oppimisalustasta

Hybridikoulutus! Voit aloittaa opiskelun verkossa jo nyt ennen lähipäiviä. Valmennuksessa opit tuntemaan Sähköturvallisuustutkinto 3:n tutkintovaatimukset, ymmärtämään sähköturvallisuusmääräysten keskeiset asiat ja soveltamaan määräyksiä. 

Koulutuksen sisältö

Käymällä Sähköturvallisuustutkinto 3 -valmennuskurssin hankit valmiudet Sähköturvallisuustutkinto 3:n suorittamiseen.

Koulutuksen kulku

  • Valmennuskokonaisuus koostuu kahdesta teorialuentopäivästä ja ohjatuista harjoitustehtävistä verkkoympäristössä, joiden avulla saat varmuutta sähköturvallisuusmääräysten käytännön soveltamiseen. 
  • Kahden päivän lähijakson, jossa keskitytään laskuharjoituksiin sekä keskustellaan tutkinnon suoritusfilosofiasta ja ns. tutkintohenkisistä kysymyksistä (kompista).

 Lähetämme ilmoittautumisesi jälkeen linkin verkkoympäristössä opiskelua varten.

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joiden tavoitteena on hankkia Sähköpätevyys 3. Sitä edellytetään enintään 1 kV:n sähkölaitteiden huolto- ja korjaustöissä. Näitä ovat muun muassa automaatiolaitteiden kylmälaitteiden, öljylämmityslaitteistojen sekä piensähkölaitteiden huolto- ja korjaustyöt.

Valmennuksessa käytetään omakustanteista STM tutkintopakettia, jonka voit tilata Sähköinfo Oy:stä tai Opiks-Tiimi Oy:stä. Paketti sisältää TUKESin vahvistamiin tutkintovaatimuksiin sisältyvät julkaisut.

Lakeihin ja asetuksiin voit tutustua Tukesin säädöstietopalvelussa.

Ohjelmassa

  • tutkintovaatimukset

Verkkopohjainen itseopiskelu sisältää mm.

  • sähköturvallisuuteen liittyvät lait, asetukset, ministeriön päätökset 
  • sähkötyöturvallisuusstandardi SFS 6002
  • pienjännitesähköasennusstandardi SFS 6000

Kurssin lähipäivät sisältää aiheina

  • Sähköturvallisuustutkinnoissa esiintyneet laskutehtävät
  • Tutkintoon valmistautuminen

Sähköpätevyys 3 oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajana enintään 1000 voltin vaihtojännitteiseen tai enintään 1500 voltin tasajännitteiseen verkkoon liitettäväksi tarkoitettujen sähkölaitteiden korjaustöissä.

Korjaustöihin rinnastetaan sähkölaitteiston yksittäisen komponentin vaihtaminen sekä korjattavan tai uutena verkkoon liitettävän sähkölaitteen tai -laitteiston yksittäisen syöttöjohdon asentaminen asennusrasialta tai kiinteistön jakokeskukselta muuttamatta keskuksen rakennetta.

Sähköpätevyyteen 3 vaaditaan hyväksytysti suoritettu sähköturvallisuustutkinto 3 sekä sähköturvallisuuslain 1135 pykälässä §73 säädetty riittävä ammattitaito sähkö- ja käyttötöihin.

Sähköpätevyys 3 koulutus ja työkokemusvaatimuksiin voit tutustua tarkemmin Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy:n sivuilta.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii automaatio ja elektroniikka-asentajille, kylmäasentajille, lukkosepille(sähköasennuksen suuntautuminen), tietokoneasentajille.

 

Asiantuntijat

Mikko Ampuja

Mikko Ampuja

kouluttaja, sähkö-ja automaatioalan perustutkinto

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita