SuLVI: IV-puhdistuksen pätevyys, IV-järjestelmän tarkastus- ja puhdistuskoulutus Kurssi

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

IV-kanavistojen tarkastus ja puhdistusosaaminen on tarpeen kaikille sisäilman laadun ja kanavistojen puhtauden kanssa työskenteleville urakoinnissa, suunnittelussa ja valvonnassa.

 

Koulutus tarjoaa IV-kanavistojen puhdistajille, valvojille sekä tarkastajille mahdollisuuden suorittaa alan tarvelähtöinen IV-puhdistuksen pätevyys. Koulutuksessa keskitytään IV-järjestelmän puhdistukseen, puhtauden tarkastamiseen ja dokumentointiin sekä ongelmakohtien raportointiin.

 

Huom! Pätevyyden myöntämisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut IV-puhdistuksen pätevyys – IV-järjestelmän tarkastus ja puhdistuskoulutuksen (3 pv), koulutukseen sisältyvä teoriakoe ja käytännön koe on suoritettu hyväksytysti, sekä hakijalla on kahden (2) vuoden työkokemus alalta. Kahden vuoden työkokemus todennetaan pätevyyshakemuksessa referenssiluettelosta. IV-puhdistuksen pätevyydessä työkokemus tulee olla IV-puhdistustöistä ja valvojan IV-puhdistuksen pätevyydessä työkokemuksen tulee olla valvontatöistä. 

Jos haet IV-puhdistuksen pätevyyttä, muistathan toimittaa hakemuksen viimeistään viikko ennen koulutuksen alkua osoitteella rakentamisala@taitotalo.fi

Tästä pääset pätevyyshakemukseen.

Päteväksi todetut henkilöt saavat todistuksen pätevyydestä ja heidät kirjataan Suomen LVI-liiton ylläpitämään pätevyysrekisteriin. Hakeutumalla SuLVI ry:n ylläpitämään pätevyysrekisteriin sitoudut noudattamaan IV-puhdistuksen pätevyystoimikunnan asettamia eettisiä ohjeita

 

Hinta

Voit osallistua kahteen ensimmäiseen koulutuspäivään tai koko kolmen päivän kokonaisuuteen ja hakea IV-puhdistuksen pätevyyttä. Viimeinen koulutuspäivä on tenttipäivä pätevyydenhakijoille. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoa-kentässä, jos olet osallistumassa vain kahteen koulutuspäivään.

 

Osallistumismaksu (3 lähipäivää) on SuLVIn ja VSF:n jäsenille 1 178 € (sis. alv) ja muille 1 252,40 € (sis. alv). Yksittäisen päivän osallistumismaksu on SuLVIn ja VSF:n jäsenille 409,20 € (sis. alv) ja muille 440,20 € (sis. alv). Osallistumismaksu sisältää aineiston sekä tarjoilut.

Pätevyyskäsittelymaksu 3-päiväisen kokonaisuuden suorittaneille pätevyydenhakijoille on lisäksi 195,92 € (sis. alv).

Koulutuksen sisältö

Ohjelmassa

 

 1. päivä: IV-järjestelmän tarkastus ja puhdistus teoriassa
 • Viranomaismääräykset
 • Eri puhtaudentarkastusmenetelmät
 • Työnaikainen puhtauden hallinta, P1 
 • Puhdistustyön huolellinen suunnittelu
 • Asiakaspalvelunäkökulma
 • Kanaviston tarkastaminen ja lähtötilanteen kartoitus käytännössä                                                    
 1. päivä: IV-järjestelmän tarkastus ja puhdistus käytännössä
 • Puhdistustyössä käytettävät laitteet ja tuotteet
 • Dokumentointi ja raportointi case-esimerkein
 • Puhdistustyöhön liittyvät toimenpiteet
 • Puhdistus käytännössä
 • Jälkitarkastus käytännössä
 • Loppuraportin tekeminen ja luovutus asiakkaalle

   

 1. päivä: harjoitus ja koepäivä
 • Teoriakoe
 • Käytännön koe

 

Koulutus järjestetään Taitotalon tiloissa, Strömberginkuja 3, Helsinki (Pitäjänmäki). Koulutus toteutetaan pienryhmäopiskeluna, koulutuspäivään otetaan enintään 12 opiskelijaa. Varaa paikkasi pian! Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia saadaan mukaan vähintään kuusi. 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on tarkoitettu IV-kanavistojen puhdistajille, valvojille sekä tarkastajille. Koulutus sopii uusille puhdistajille, sekä jo alalla työskenteleville.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Jessen alanvaihto oli monen tekijän summa. Ohessa neljä tärkeintä syytä hänen alanvaihtoonsa ja talotekniikan perustutkinnon, kylmäasennuksen osaamisalan suorittamiseen. Perustutkinnon aikana hän suoritti yhden osan myös talotekniikan ammattitutkinnosta, lämmityslaiteasennuksen osaamisalalta. 
Lue lisää artikkeleita