Hyppää pääsisältöön
Anneli Niklander vastaanottaa kunniakirjan

HUS Asvian palveluohjaaja ja Taitotalon vuoden työpaikkaohjaaja 2021 Anneli Niklander vastaanotti Oppisopimusosaajat ry:n kunniamaininnan torstaina Taitotalolla pidetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa.

Kunniamaininta myönnettiin 17.11. Hämeenlinnassa. Se liittyy vuosittaiseen, valtakunnalliseen ansioituneiden oppisopimustoimijoiden palkitsemiseen. Kunniamaininnan luovutti Oppisopimusosaajat ry:n puolesta Taitotalon oppisopimuspäällikkö Jouni Kyllönen.

 

Anneli Niklander ryhmäkuva
Kuvassa keskellä Anneli Niklander ja takana oikealla kunniamaininnan Oppisopimusosaajat ry:n puolesta luovuttanut Taitotalon oppisopimuspäällikkö Jouni Kyllönen. Tilaisuudessa olivat mukana myös puhtauspalvelualan kouluttajat, vasemmalta Milla Viita, Marja Virtala, Elina Oivanen ja Bia Kaikkonen-Aallonkoski. 

Työpaikkaohjaajan rooli vaatii sitoutumista sekä työpaikkaohjaajalta, että työnantajalta 

Anneli Niklanderin kunniamaininta nostaa arvoon sekä Annelin että myös kaikkien muiden työpaikkaohjaajana toimivien työpanoksen. Työelämässä oppimisen onnistumisen takuu on toimiva ohjaussuhde opiskelijan ja työpaikkaohjaajan välillä. Erityisen tärkeää on, että työpaikalla sitoudutaan opiskelijan ohjaustehtävään. Annelin työnantaja HUS Asvia on mahdollistanut hänen työnsä ja antanut hänelle resurssit ohjaustehtävän suorittamiseen.  

Taitotalon oppisopimuspäällikkö Jouni Kyllönen kiittelee sitä, että on olemassa tehtäväänsä sitoutuneita, nimettyjä työpaikkaohjaajia, joilla on alan ammattitaidon lisäksi halua ja tahtoa toimia opiskelijan rinnalla antaen tarvittavaa aikaa, huomiota ja kunnioitusta oppimisen tukemiseen ja ohjaukseen.   

– Työpaikkaohjaajiksi ei synnytä vaan kehitytään. Aivan kuten opiskelijatkin kehittyvät koulutuksen ja työkokemuksen kautta alan ammattilaiseksi, myös työpaikkaohjaaja kasvaa tehtäväänsä. Toimivan ohjaussuhteen kantavana voimana toimivat välittäminen ja aito kiinnostus tuottaa uusi osaajia koulutus- tai oppisopimustyöpaikan ja alan osaamistarpeisiin, Jouni Kyllönen sanoo. 

 

Anneli Niklander ja Jouni Kyllönen
Kunniamaininnan ohessa ojennettu kukkakimppu oli mieluinen Anneli Niklanderille. Niklander kiitteli myös tarjoiluja ja tilaisuuden rentoa tunnelmaa. Kuvassa Annelin kanssa oppisopimuspäällikkö Jouni Kyllönen. 

Oppiminen on yhteistyötä 

Yhteistyö Taitotalon, Hus Avian ja kunniamaininnan saaneen työpaikkaohjaaja Anneli Niklanderin kanssa on erinomainen osoitus arjen kumppanuudesta ja vastuullisesta työelämässä oppimisen ohjausosaamisesta.  

Kysy lisää.

Jouni Kyllönen
Jouni Kyllönen
kehitysvastaava, oppisopimuspäällikkö
050 541 6643