Kaksivuotias Taitotalo juhli Taidon päivänä 14.4.2022 Ajankohtaista

Taitotalo toivoo, että jokainen saa kokea elämässään oppimisen ja oivaltamisen ilon yhä uudelleen ja uudelleen. Uusien taitojen oppiminen voimauttaa vauvasta vaariin.

14.4.2022

Kuvassa kukkia ja tekstin kirjoittaja Johanna Rautio

Vuosi sitten sanoitimme yhdessä oppilaitoksemme arvot: yhteistyö, tahto kehittyä, luotettavuus ja merkityksellisyys. Yhteisistä arvoista tuli Taitotalon toiminnan sydän ja sielu. Ne kuvaavat Taitotalon toiminnan ideologiaa. Olemme valtakunnallinen koulutuspalveluiden tuottaja, jonka missiona on palvella sekä aikuisia oppijoita että elinkeinoelämää. Taitotalo on moderni portaali, joka yhdistää aikuiskoulutuksen ja työelämän tarpeet.

Jokaisella on kaikki tarvittava

Taitotalon sydän ei ole oikealla eikä vasemmalla. Sydämemme koostuu yli neljästäsadasta meillä työskentelevästä koulutusalan huippuammattilaisesta. Usein sanotaan, että ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki on. Koulutusalan supertähtinä tiedämme, että heikkoja lenkkejä ei ole olemassa, on vain vääränlaisia suhtautumistapoja, huonoa tuuria ja kohtuuttomia elämäntilanteita.

Me suhtaudumme toisiimme ja opiskelijoihimme intensiteetillä, jonka lähtökohtana on positiivisen pedagogiikan eetos: vahvuudet edellä. Meille kaikki taidot ovat samanarvoisia ja arvokkaita. Taitotaloon on helppoa tulla omana itsenään.

Onnistuminen koostuu värikkäistä sirpaleista

Ihmisenä olemisen mystiikan kokemus liittyy tunteeseen ainutkertaisesta olemassaolosta. Tunnemme, että olemme sielultamme ainutlaatuisia, emmekä voi olla kukaan toinen. Organisaation uniikin olevaisuuden pohtiminen on monimutkaisempaa. Organisaatiosta ainoan laatuaan tekevät sen päämäärät. Taitotalo laittaa kaiken likoon kouluttaakseen ja valmentaakseen rohkeita työelämän osaajia. Iloksemme olemme huomanneet, että kaikkialla, missä on intohimoa, on myös saavutettuja päämääriä.

Kaksivuotiaan Taitotalon kasvutarina on totta kai vielä kesken. Juhlimme syntymäpäiväämme kertomalla, miten inspiroituneita olemme rakentamaan sekä yksilöille että kokonaisille yhteisöille räätälöityjä opintopolkuja. Uskomme, että oppiminen ja oivaltaminen tuottavat hyvää oloa ja taitavuuden tunnetta. Osaamisen ja onnellisuuden kasvattaminen on yhteiskunnallisesti merkittävää. Niiden arvoa ei voi mitata rahassa.

Hieman sarkastisesti muistutamme, että vanhasta poisoppiminenkin on uuden taidon opettelua. Monesti poisoppiminen yhdistää ja vakauttaa ruokakuntia. Puhumattakaan poisoppimisen positiivisista vaikutuksista organisaatioissa ja yhteisöissä, jotka ovat uskaltaneet hylätä vanhan ja lähteneet muutosmatkalle.

Tästä pisteestä kasvaa muuri

Siitä huolimatta, että haluamme olla Suomen paras ja johtava ammatillinen aikuiskouluttaja, kannustamme jokaista olemaan oman elämänsä kansankynttilä. Janoa ja jaa tietoa! Dialogitaitoiset perivät maan.

Taitotalosta on kahdessa vuodessa kasvanut monipuolinen ammatillisen koulutuksen osaamisen keidas. Iloitsemme siitä, että Suomessa koulutus on monien saatavilla. Tulevaisuudessa emme kasvata muuria ympärillemme, vaan kutsumme kaikki juomaan Taitotalon osaamisen mettä.

Hyvää syntymäpäivää & paljon onnea rakas Taitotalo.
 

Kirjoittaja Johanna Rautio työskentelee Taitotalossa opiskelija- ja asiakastarinoiden kirjoittajana. Työssään hän miettii pilkkusääntöjä ja vapaa-ajallaan sitä, kirjoittaako ihminen ylös näkemänsä vai kuulemansa.