Saisiko olla ensiapukoulutus juuri sinun tarpeisiisi? Blogi

Edellisessä blogissani kirjoitin Taitotalon koulutusfilosofiasta. Nyt kirjoitan samasta asiasta ensiapukoulutuksien näkökulmasta.

19.12.2023

Blogi Kimmo Auvinen

Ensiapukoulutuksia on olemassa erilaisia eri tarpeisiin. Yritysten ja organisaatioiden tarvitsemat ensiapukoulutukset selviävät työterveyssuunnitelmasta. Oli tarve mikä tahansa, lupaan meidän pystyvän sen sinulle tarjoamaan.

Ensiavun koulutustarpeen ollessa selkeä ja sisältö toisintoa edelliskerrasta, koulutus on järjestettävissä nopeasti.

Usein kuitenkin organisaatio toimii alalla, jossa riskit voivat olla hyvinkin erilaiset. Tällöin perinteinen ensiapukoulutus ei tarjoa riittävästi tarvittavia taitoja. Jokainen ymmärtää, että toimistotyön riskit ovat hyvin erilaisia kuin esimerkiksi teollisuudessa. On hyvä sisäistää, että toimistotyökään ei ole riskitöntä.

 

Ensiapukoulutusten sisältöä voidaan räätälöidä eri toimialoille

Taitotalossa on kouluttajia, voisi sanoa alalta kuin alalta. Meillä on valtavasti tietoutta ja kokemusta eri ammattialoista. Käytämme substanssiosaamista hyödyksi, kun räätälöimme ensiapukoulutuksen juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin. Toimintamallimme on saanut asiakkailta paljon kiitosta ja se kannustaa meitä jatkamaan tämän mallin kanssa.

Luonnollisesti olemme yhteydessä tilaajaan ja käymme toiveita ja tarpeita yhdessä läpi. Jollain työpaikalla voi olla hyvinkin tarkkoja toiveita sisältöön. Toisaalta myös me voimme tarjota näkökulmia riskeistä, joita työ voi sisältää ja joita ei ehkä niin hyvin ole tunnistettu.

 

Lähi vai etä? Tai kenties verkkokurssi?

Ensiapukoulutuksia pidetään niin lähi- kuin etäkoulutuksina. Autamme tilaajaa pohtimaan, mikä olisi paras tapa saada hyödyllisin mahdollinen koulutuskokemus. Jos viimeisestä ensiapukoulutuksesta ei ole kovin kauaa, hyvä etäkoulutus on näissä tapauksissa saanut kiitosta osallistuneilta. Toisaalta jos ensiapukoulutusta ei ole ikinä käynyt, tai käydystä koulutuksesta on aikaa, suosittelemme lämpimästi lähikoulutusta.

Mielenkiintoinen uusi koulutus ensiavun tuoteperheessämme on hätäensiavun verkkokoulutus. Tämä koulutus suoritetaan täysin itsenäisesti verkossa. Koulutus ei ole aikaan tai paikkaan sidottu, ja sen voi tehdä useassa eri osassa. Koulutuksesta saa hätäensiaputodistuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Kumppaniasiakkailtamme olemme saaneet paljon kiitosta tästä koulutuksesta.

 

Teimme kollegoideni Heli Komulaisen ja Wilma Hultinin kanssa ensiapukoulutuksista pienen videon.

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

 

Oli ajatuksenasi mikä tahansa koulutus, ota minuun yhteyttä. Jos tarvitsemasi koulutus ei osu oman osaamisalani alle, niin ohjaan sinut kollegani huomaan.

 

 Tämä blogikirjoitus on kaksiosaisen sarjan toinen osa.

Huomionumero 1

Saisiko olla koulutus juuri sinun tarpeisiisi?

Julkaistu 12.12.2023 

 

 

 

Huomionumero 2

Saisiko olla ensiapukoulutus juuri sinun tarpeisiisi?
Julkaistu 19.12.2023 (olet tässä)

 

 

 

Kirjoittaja Kimmo Auvinen työskentelee Taitotalossa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla koulutusasiantuntijana. Hän on aiemmin työskennellyt erityisnuorisotyössä, ensihoidossa ja kriisityössä. Taitotaloon hän tuli syksyllä 2020 kehittämään Taitotalon ensiapukoulutuksia, ja urakehitys on vienyt hänet kouluttajan työtehtävien kautta koulutusasiantuntijaksi.