Ratkaisu on niin silmien alla, ettei kukaan huomaa sitä Blogi

Kiinteistöjen hoito vaatii silmäpareja huomaamaan vikoja. Vikahavaintojen kirjaaminen ja myös korjaaminen voisi nopeutua pienellä muutoksella.

8.5.2024

Blogi Olli Niiranen ja Bia Kaikkonen-Aallonkoski

Automaatio auttaa kiinteistöjen seurannassa ja hallinnassa. Perinteinen kiinteistönhoito ei kuitenkaan rajoitu vain teknologian käyttöön, vaan ihmisen rooli on siinä edelleen vahva. Valitettavasti kiinteistönhoitajat eivät enää ehdi kiertää kiinteistöjä kuten ennen. Se voi johtaa huomaamattomien vikojen lisääntymiseen. Tämä on ajankuva, valitettavasti.

Siivooja, kuka muu muka?

Siivoojia on Suomessa lähes 70 000. Työskennellessään heillä on ainutlaatuinen mahdollisuus havaita kiinteistöjen pieniä ja isompia vikoja sekä puutteita. He näkevät esimerkiksi rikkinäisiä laattoja, ovia, pistorasioita, vesikalusteita ja viemäreitä. Lukemattomia asioita, jotka vaikuttavat kiinteistöjen siisteyteen, turvallisuuteen ja toimivuuteen. 

Havainnot jäävät huomioimatta

Valitettavasti nykyiset käytännöt eivät tue tiedonkulkua tehokkaasti. Siivoojat usein huomaavat viat, mutta tieto ei käytännössä kulje kiinteistönhoidolle asti.

Kun silmät aukeavat näkemään ratkaisun

Aloitimme tänä keväänä moniosaajien kouluttamisen kiinteistöjen vikojen huomaamiseksi. Tavoitteenamme on saada tieto havainnoista kulkemaan siivoojilta kiinteistönhoidolle. 

Käytännössä muutaman tunnin verkkokoulutuksella saadaan asia ratkaistua. Viestintä siivouksen ja kiinteistönhoidon välillä voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla. Tapa kyllä löytyy, jos halukkuutta sen käyttöönottoon on. 

Lähdetkö kanssamme parantamaan teidän kiinteistönhoitoa?

 

Kirjoittajat Olli Niiranen ja Bia Kaikkonen-Aallonkoski toimivat kiinteistöpalveluiden kouluttajina.