Hyppää pääsisältöön
piirroskuvassa ihmisiä juhlimassa, taustalla rakennuksia ja lippuja

Taitotalossa vietettiin ensimmäisiä virtuaalisia valmistujaisia 11.6.2021.

Taitotalosta valmistui 959 opiskelijaa 50:stä eri perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Taitotalosta 1.1.–31.5.2021 valmistuneet löydät tästä.

Ensimmäisessä virtuaalisessa valmistujaisjuhlassa puhuivat Taitotalon oppilaitosjohtaja Jarkko Paanasen lisäksi opiskelijoiden ja yritysasiakkaan edustajat.

Oppilaitosjohtaja Jarkko Paananen painotti poikkeuksellisia vuosia 2020 ja 2021

– Koronapandemian vaatima nopea muutos opetus- ja opiskelutapoihin toteutettiin maaliskuussa 2020 hyvin nopealla aikataululla. Luokka- ja työsaliopetukset on toteutettu pääosin verkkokoulutuksena, ohjaukset ja mentoroinnit etävälineillä. Myös tutkintojen näytöt on osittain suoritettu ja arvioitu etänä. 

– Opiskelijoiden ja Taitotalon henkilökunnan keskuudessa on syntynyt huomattavia arjen innovaatioita niin koulutuksen järjestämisessä kuin yhteydenpidossakin. Vasta aika näyttää, minkälaisia innovaatioita koulutuksen järjestämiseen syntyy, ja mihin ollaan tulevaisuudessa menossa.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta valmistunut Jere Sjamsi sai eväitä tulevaisuuteen

– Taitotalo ylitti odotukset kirkkaasti ja tarjosi todella hyviä ja mielenkiintoisia kursseja. Tiimin- ja itsensäjohtamiskurssit antoivat paljon eväitä tulevaisuuteen, samoin kuin tunnetaito- ja vuorovaikutuskurssit. Tällaiset tärkeät taidot voivat olla todella isoja ja tärkeitä työelämäntaitoja ja työkaluja jokaiselle työnkuvasta ja tilanteesta riippumatta.

– Lähiesimiestyön ammattitutkinnon jälkeen aloitin heti perään logistiikan perustutkinnon suorittamisen Taitotalossa. Sen jälkeen toivon, että pääsisin aloittamaan palvelulogistiikan erikoisammattitutkintoa.

– Työ on nyt suuressa murroksessa tekniikan nopean kasvun ja koronan takia. Ihmisiltä odotetaan jatkuvaa muutosta, kehittymistä ja joustamista nykyisessä työmaailmassa. Moniosaaminen ja joustaminen ovat tärkeitä työelämän taitoja, samoin kuin vuorovaikutustaidot ja niistä varsinkin empatia ja kuunteleminen.

Haluamme tehdä merkittäviä tekoja, mikä edellyttää osaavia ihmisiä

Emma Häivälä Caverion Oy:stä totesi, että tutkinnosta valmistuminen on hieno juttu sekä itselle että työnantajalle.

– Osaava henkilöstö on tänä päivänä ihan jokaisen yrityksen ja organisaation elinehto. Osaaminen on työsuhteen alussa tärkeää. Vielä tärkeämpää on halu ylläpitää ja edelleen kehittää omaa osaamistaan. Oppiminen ei oikeastaan koskaan lopu. Välillä se on tietoisempaa ja tavoitteellisempaa, välillä se tapahtuu vaivihkaa, melkein huomaamatta. 

– Kun työ muuttuu, muuttuvat myös osaamistarpeet. Ja kun osaamistarpeet elävät, syntyy myös uusia urapolkuja ja mahdollisuuksia. Työelämä on myös joustavampi, monella on useampi ura työuransa. 

– Taitotalon kanssa meillä on pitkä yhteinen kumppanuus ja teemme paljon yhteistyötä. On ilo todeta, että meidän henkilöstö on motivoitunut kehittämään omaa osaamistaan! Meiltä löytyy myös niitä, jotka ovat valmiita opettamaan toisia, sillä opiskelu sisältää nykyään paljon myös itse työtehtävissä oppimista. Perehdyttäjät ja työpaikkaohjaajat tukevat opiskelijoita työpaikalla käytännön työssä.

Seuraavan kerran Taitotalossa juhlitaan valmistujaisia joulukuussa 2021.

Taitotalossa voi suorittaa 88 ammatillista tutkintoa
•    27 perustutkintoa
•    34 ammattitutkintoa
•    27 erikoisammattitutkintoa

Kysy lisää.

Jarkko Paananen
Jarkko Paananen
oppilaitosjohtaja, vararehtori
040 723 9641