Hyppää pääsisältöön
Jarkko Paananen tummassa puvussa.

AEL-Amiedu Oy:n hallitus on nimittänyt Jarkko Paanasen Taitotalon rehtoriksi 1.8.2023 alkaen. Paananen siirtyy rehtoriksi oppilaitosjohtajan tehtävästä.

Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka valmentaa rohkeita työelämän osaajia suoraan elinkeinoelämän tarpeisiin.

Paananen on työskennellyt pitkään ammatillisen aikuiskoulutuksen parissa. Hän aloitti työskentelyn alalla vuonna 1997. Paanasella on kattava kokemus ja monipuolinen osaaminen ammatillisen aikuiskoulutuksen kehittämis- ja johtotehtävistä. Aiemmin Paananen on työskennellyt insinööritoimistoissa urakointi-, suunnittelu- ja valvontatehtävissä. Vankka osaaminen aikuiskoulutuksen kehittämisestä ja sitoutuneisuus jatkuvaan oppimiseen tekevät Paanasesta arvostetun aikuiskoulutusalan ammattilaisen.

– Taitotalo on upea paikka, koska sen koulutusvalikoima kattaa jatkuvan oppimisen koko kaaren. On opiskelijoita, jotka ovat työuransa alussa tai vasta hakevat ensimmäistä työpaikkaa, ja toisaalta järjestämme huippuammattilaisille erilaisia täydennyskoulutuksia, Paananen sanoo.

Paananen on jatkuvan oppimisen puolestapuhuja. Hän on opiskellut itsekin työn ohessa lähes koko työuransa ajan. Paananen toimii aktiivisesti vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä. Sotilasarvoltaan hän on reservin kapteeni.

Kädentaitojen opettaminen on Paanasen mukaan ammatillisen koulutuksen kivijalka. Hän korostaa, että laadukkaan kädentaitojen koulutuksen on oltava myös tulevaisuudessa osa ammatillista koulutusta.

Paananen on ylpeä Taitotalon organisaatiosta, joka on reagointiherkkä. Hänen mukaansa koulutuksen järjestäjien tehtävä on toimia proaktiivisesti ja ketterästi. Nyky-yhteiskunnassa muutokset tapahtuvat nopeasti ja uudenlaisia koulutustarpeita syntyy jatkuvasti. Paananen korostaakin, että ammatillinen aikuiskoulutus ratkaisee osaajapulaa, kun koulutus on skaalautuvaa ja vastaa aidosti työelämän muuttuviin tarpeisiin.

– Kannamme yhteiskuntavastuuta järjestämällä kattavasti eri alojen ammatillista koulutusta, Paananen sanoo.

Taitotalon rehtorina elokuussa aloittava Paananen on kiitollinen siitä, että hän on saanut olla mukana kehittämässä ja rakentamassa Taitotaloa sen synnystä saakka. Taitotalo, AEL-Amiedu Oy syntyi, kun Ammattienedistämissäätiö AEL sr ja Ami-säätiö sr yhdistyivät vuonna 2020.

– Työ ammatillisen aikuiskoulutuksen eteen jatkuu, Paananen lupaa. 

Jarkko Paananen tummassa puvussa
Jarkko Paananen

Kysy lisää.

Jarkko Paananen
Jarkko Paananen
rehtori
040 723 9641
15 + 3 = Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.