Hyppää pääsisältöön
puhekupla

Opiskelijat arvostavat Taitotalon korkealle yhdenvertaisessa ja tasa-arvoisessa kohtelussa sekä opiskeluympäristön turvallisuudessa.

Asteikolla 1–5 opiskelijat vastaavat, että Taitotalossa
-    opiskelijoita kohdellaan yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti – 4,5
-    opiskeluympäristö on turvallinen – 4,7

Taitotalon kehitysvastaava Heikki Mäkinen ottaa opiskelijoiden palautteen ilolla vastaan.

– On hienoa, että opiskelijat kokevat Taitotalon periaatteiden toteutuvan arjessaan, toteaa Mäkinen.

Valtakunnallisella ammatillisen koulutuksen opiskelijapalautteella seurataan opiskelijoiden tyytyväisyyttä koulutuksen järjestämiseen ja sen vaikuttavuuteen. Palautteen keräämisestä vastaavat ammatillisen koulutuksen järjestäjät, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupa. 

Amis-palautetta kysytään kaksi kertaa opintojen aikana

Opiskelijat vastaavat palautekyselyyn anonyymisti kaksi kertaa opintojensa aikana. Ensin aloitusvaiheessa, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma on ensimmäisen kerran hyväksytty. Toisen kerran palautetta pyydetään päättövaiheessa, kun opiskelija on osoittanut tutkinnon tai tutkinnon osan tai osien suorittamiseksi tarvittavan osaamisen. 

Palaute kysytään opiskelijoilta, joiden tavoitteena on suorittaa ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto tai näiden tutkintojen osa tai osia.

Palautteiden tuloksia hyödyntävät monet toimijat

Opiskelijapalautetuloksia hyödyntävät koulutuksen järjestäjät, opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus sekä työelämätoimikunnat laadunseurannassa ja kehittämisessä. Valtakunnalliset tulokset raportoituvat tilastomuodossa avoimesti kaikille opetushallinnon vipunen.fi-tilastopalvelussa.

Lisätietoja antaa kehitysvastaava Heikki Mäkinen, heikki.makinen@taitotalo.fi, 020 746 1491.

Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuisten kouluttaja, ja oppisopimuskouluttaja

Taitotalosta löytyy lähes 90 tutkintoa, yli 60 ammatillista sertifikaattia ja reilut 600 eri ammattialojen lyhytkoulutusta.

Ammatillisen aikuiskoulutusalan suurimpana toimijana meillä on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjontamme ja asiantuntijaverkostomme on toimialan laajin. 

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Kysy lisää.

Heikki Mäkinen
Heikki Mäkinen
kehitysvastaava
020 746 1491