Hyppää pääsisältöön
Taitotalon arvot

Taitotalon tavoitteena on, että jokaisesta voi tulla paras versio itsestään. Kukaan ei ole koskaan valmis, vaan oppiminen on elämänkestoinen prosessi.

Koko Taitotalo kerääntyi kuluneen talven aikana yhteen Teamsissa, Zoomissa, puhelimessa ja sähköposteissa ja sanoitti oppilaitoksemme yhteiset arvot: yhteistyö, tahto kehittyä, luotettavuus ja merkityksellisyys. Ne kuvaavat Taitotalon toiminnan päämäärän valtakunnallisena koulutuspalveluiden tuottajana, joka palvelee aikuisten monipuolisia ja muuttuvia koulutustarpeita huomioiden elinkeinoelämän vaihtelevat tarpeet.


Arvot näkyvät tekoina ja toimintana

Arvot ovat arvokkaita vasta, kun ne muuttuvat konkretiaksi, joten rakennamme niiden päälle tästedes myös tekomme ja toimintamme. Sitoudumme arvoihimme tekemällä ammatillisen koulutuksen antaman osaamisen näkyväksi yhteiskunnan osaksi. Ideologiamme pohjautuu ihmiskäsitykseen, jossa ymmärrämme, että meidät on varustettu erilaisilla taidoilla ja vahvuusalueilla. Meille kaikki taidot ovat samanarvoisia ja arvokkaita. Haluamme kouluttaa osaamisen sateenkaaren kaikkia värejä.

Missiomme on jo Aristoteleen lanseeraama ajatus siitä, että yhteiskunta kukoistaa vasta, kun sen jokainen jäsen on onnellinen. Koulutuksen järjestäjänä kulkusuuntamme on luoda merkityksellisyyttä mahdollistamalla kaikille elinikäisen oppimisen ilo. Pedagogisesta kulmasta rakkaus ei tarkoita nallekarkkien jakamista tasan, vaan kullekin tarpeidensa mukaan. Iloitsemme ammatillisen koulutuksen reformista, joka korostaa nimenomaan henkilökohtaistamisen ja yksilöllisten opetusohjelmien laatimisen merkitystä. Tyytyväisinä voimmekin todeta, että henkilökunnaltamme nousseet arvot ovat täysin linjassa ammatillisen koulutuksen eetoksen kanssa.

Taitotalo on arvojensa mittainen

Arvoistamme luotettavuus ja tahto kehittyä ovat teon sanoja. Modernit ja jatkuvasti uusiutuvat opetustilamme ja innovatiivinen digi- ja etäopetuksen kehittäminen sekä nykyaikaiset tietojärjestelmäratkaisumme ovat koulutuksiemme vakaa betonipohja. Ainutlaatuisen meistä tekee vasta kuitenkin melkein neljänsadan koulutusalan ammattilaisen joukko. Tutkimusten mukaan taitavuuden kokeminen on voimavara työssä. Se lisää minäpystyvyyttä ja hallinnantunnetta ja johtaa työnimuun. Työnantajana ruokimme henkilökuntamme tahtoa kehittyä tarjoamalla erilaisia kehitys- ja koulutusohjelmia. Pidämme huolen, että henkilökuntamme on sisäisesti motivoitunutta. Onnellinen työntekijä on universumin parhain kilpailuetu.

Totta kai haluamme kehittyä vielä nykyistä paremmiksi. Visioidessamme edessämme aukeavaa koulutustietä tahdomme olla luotettavia työtovereita ja tarjota parasta osaamistamme kokonaisille yhteisöille ja kumppanien verkostoillemme. Nykyinen osaamisemme ja keräämämme taidot antavat meille merkityksen, mutta organisaatioihin pätee sama kuin ihmisiin: olemme olemassa vasta suhteessa muihin.

Taitotalo = AEL + Amiedu

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr ja Ami-säätiö sr yhdistyivät vuonna 2020 synnyttääkseen uuden voiman: Taitotalo on suoja opiskelijoidemme päiden päällä, työelämälle olemme miekka ja kilpi. Taistelemme kotimaisen työn puolesta vahvistamalla työmarkkinakykyä ja rakentamalla vastustuskykyä erilaisia talouden ilmiöitä vastaan.

Tervetuloa Taitotaloon!

Kysy lisää.

Nuutti Manninen
Nuutti Manninen
asiakkuusjohtaja, toimialajohtaja: hyvinvointi ja kotoutuminen
020 746 1690