Kesän 2024 poikkeusaukioloajat Taitotalossa

Kesä 2022
Loma-ajat Taitotalossa

Kesä on taitotalolaistenkin yleinen lomahetki. Palvelemme rajoitetusti puhelimitse ja sähköpostilla. Taitotalon kiinteistöjen ovet ovat suljetut.

Asiakaspalvelu ja puhelinvaihde 

 palvelevat 24.7.–2.8. puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 8–14

 

Poikkeukset aukioloihin 1.–26.7.2024 

Kokonaan suljettuna ovat

  • opintotoimisto
  • opinto-ohjaus ja opiskelijoiden tietotekinen tuki
  • Ravintola Variantti
  • Kongressikeskus ja ravintola Talentti
  • Valimotien ja Hiomotien parkkihallit

Ravintola Picante on suljettu 24.6.–9.8.2024

Myynti ja asiakasvastaavat

Ole yhteydessä asiakaspalveluun, he välittävät mielellään viestisi eteenpäin asiakkuuspäälliköille.

Tapaturman sattuessa

Taitotalon opiskelijat on vakuutettu työharjoittelussa tai työssäoppimisessa tapahtuvien tapaturmien varalta. Opiskelijan pitää aina ilmoittaa tapaturmasta vastuukouluttajalle ja työnantajalle, jos työharjoittelussa sattuu työtapaturma. Tapaturman sattuessa opiskelija voi mennä lähimpään terveyskeskukseen tai lääkäriasemalle. Opiskelijan tulee ilmoittaa hoitopaikkaan vakuutuksenottaja ja vakuutussopimusnumero, jolloin hoitokulut ohjautuvat vakuutusyhtiölle.

Ajankohtaista Taitotalosta

Uutinen
Vastuullisuusraportin taustalla on lähes kaksi vuotta kestänyt hanke, johon on osallistunut iso joukko Taitotalon henkilöstöä eri ryhmistä ja koulutusaloilta.  Taitotalon laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Teija Karjalainen kertoo vastuullisuusraportin olevan ryhmätyön tulos. Karjalaisen mukaan kiitos valmiista raportista kuuluu jokaiselle Taitotalolaiselle.
Teija Karjalainen ja Miisa Helenius seisovat kesäistä maisemaa vasten. Heidän edessään on violetti Taitotalo kyltti.
Opiskelijatarina
Kun it-alalla työskennellyt 29-vuotias Janne Kahila ei työllistynyt, hän haki Taitotalon ja TE-palveluiden yhteistyössä järjestämään logistiikka-alan koulutukseen.– En saanut töitä, joten päätin kokeilla jotain ihan muuta. Huomasin koulutuksen, jonka tavoitteena oli työllistyminen varastoalalle. Hain ja pääsin koulutukseen, Janne sanoo.
Janne Kahila pakkaa varastossa tuotetta. Hän laittaa pahvilaatikon päälle pakkausteippiä.
Uutinen
Taitotalon koulutustiloihin tutustumisen yhteydessä keskusteltiin kädentaitojen oppimisen tärkeydestä ammatillisen koulutuksen aikana. Myös koulutuksen skaalautuvuus puhutti. On tärkeää, että koulutuksen järjestäjä tunnistaa opiskelijan yksilönä ja järjestää hänelle tarvittavaa tukea. Aiemmin hankittu osaaminen tulee myös tunnistaa ja tunnustaa. Nämä vaikuttavat opiskelijan opiskeluaikaan.
Erkki Seppänen vieraili Taitotalossa
Blogi
Rakentaminen itsessään on vain osa toimialan merkityksestä. Kun mukaan lasketaan kiinteistöala, suunnittelu, kuljetukset, viranomaistoiminnot ja niin eteenpäin, rakennetun ympäristön hyväksi tehdään noin 540 000 henkilötyövuotta. Tämä osa on Suomen työllisistä 2,6 miljoonasta ihmisestä peräti 20 %. Eikä tässä vielä kaikki, sillä työn lisäksi rakentamiseen tarvitaan paljon myös tavaraa.
Blogi Kari Kaihonen
Lue lisää