Putkiasentajan osatutkinto, Uranumero 720567 Työvoimakoulutus

putkia ja painemittari

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille ja se antaa valmiudet suorittaa osa talotekniikan perustutkinnosta näyttötutkintona ja työllistyä putkiasentajaksi.

Koulutus antaa valmiudet tehdä putkiasentajan töitä. LVI-alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Koulutus soveltuu myös LVI-alalla toimivien lisä- ja täydennyskoulutukseksi.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu talotekniikka-alasta kiinnostuneille. Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen.

Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella tai omassa työ- ja elinkeinotoimistossa.

Valintakriteerit
Hakijalta edellytetään
1) hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa (vähintään B2.1), jotta opiskelija pystyy mm. ymmärtämään teknistä sanastoa
2) vahvaa motivaatiota, palveluasennetta ja kiinnostusta putkiasentajan tehtävään
3) kykyä työskennellä itsenäisesti ja ongelmanratkaisutaitoa
4) soveltuvuutta putkiasentajan tehtävään: koulutuksen sisällössä painottuu asennustekniikka, hitsaustekniikka, teknisten järjestelmien ymmärtäminen, kokonaisuuksien hallinta, työturvallisuus, asiakaskeskeisyys sekä työelämässä oppiminen
5) putkiasentajan työssä tarvittavaa fyysistä kuntoa - työtä tehdään mm. vaihtelevissa asennoissa.
B-luokan ajokortti lasketaan hakijalle eduksi.

Opiskelijat valitaan koulutukseen, hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella. Esivalinnat tehdään 12.8.2024 ja valintahaastattelut pidetään 19.8.2024 Taitotalossa, Strömberginkuja 3, Helsinki.

Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisen puhelinpalvelun koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.00.
numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi .

Inspiroidu

Blogi
Ei ihan helppoa, ja väärinhän se meni. Aito kupariputki maksaa 5 €/metri, joten säästöä syntyi heti. Meinasin lopuksi jättää kädessä pidettävät ohjaimet virtuaalipöydälle, mutta tajusin asian viime hetkellä ennen kuin kapulat putosivat.
Blogi Kari Kaihonen
Uutinen
Ilmanvaihtoasentajaksi opiskeleva helsinkiläinen Linda Malmström toi isänsä Göran Malmströmin katsomaan millaista ammatillinen koulutus on tänä päivänä. Isä Malmström on kiinnostunut näkemään erityisesti koulutustiloja, laitteita ja materiaaleja. Kaveripäivä sattui sopivasti Sulkavalla asuvan Göran Malmströmin Helsingin vierailun yhteyteen. 
Talotekniikan kaveripäivän osallistujia
Uutinen
Syitä tähän voi olla monia. – Kun töitä riittää, ei markkinoinnille koeta tarvetta tai sitä ei kerta kaikkiaan muisteta tehdä. Luotetaan myös vanhaan tapaan mainostaa omaa työtä, eli ostetaan mainostilaa lehdestä, hämeenlinnalainen LVI-asentaja ja talotekniikan kouluttaja Lassi Heiskanen sanoo. 
Hakusanana LVI eli sananen LVI-alan yrityksen some-näkyvyydestä
Lue lisää artikkeleita