Toimitilahuoltaja (AT), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto Ammattitutkinto

Toimitilahuoltaja

Sinulle puhtauspalveluyrittäjä tai alalla työssä oleva! Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle lisävalmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa. Voit opiskella koko tutkinnon tai vain yhden tutkinnon osan. Tutkintonimike on toimitilahuoltaja (AT). Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Lähiopetukseen voi osallistua etänä tai paikan päällä. Koulutukseen on jatkuva haku.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet puhtausalalla. Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työpaikalla mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä. 

Hakijana sinulta edellytetään puhtausalan peruskoulutusta tai monipuolista työkokemusta toimitilahuoltajan tehtävistä sekä riittävää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista.

Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja varmistamme ammattitutkinnon soveltuvuuden sinulle.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Oppisopimuskoulutukseen tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. 

Lisätietoa oppisopimuksesta.

Jos sinulle ei voida solmia oppisopimusta, voit suorittaa tutkinnon omaehtoisena lisäkoulutuksena 

Lisätietoa omaehtoisesta koulutuksesta.

Koulutuksen aloittamisen ehdoton edellytys on, että opiskelija on työsuhteessa puhtausalan yrityksessä, tai on saanut sovittua työharjoittelupaikan alan yrityksen kanssa, hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkamista.  

Oppisopimuksissa, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 50 euroa (alv 0 %).  

Opiskelijamaksu maksetaan 1 erässä opintojen alkaessa. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​ 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 0 euroa (alv 0 %).