Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto Ammattitutkinto

Riikinkukko sulat pystyssä

Oletko jo eläintenkouluttamisen osaaja, mutta haet täydennystä ammattitaitoosi? Työskenteletkö tarhaeläinten parissa, mutta tutkinto puuttuu? Tule täydentämään osaamistasi suorittamalla osatutkinto.  

 

Tervetuloa eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu etäinfoon kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta:

10.12.2024 klo 16-17: Liity kokoukseen 

1.4.2025 klo 16-17: Liity kokoukseen

Kenelle tutkinto sopii?

Ammatinkuvan tuntemus ja motivaatio oman osaamisen kehittämiseen ovat edellytyksenä tämän tutkinnon osan opintoihin. Koulutus vaatii eläintarha-alan työpaikan, johon solmitaan oppisopimus tai harjoittelupaikan, johon solmitaan koulutussopimus.  Koulutussopimus voidaan myös solmia Erasmus + vaihto-ohjelman kautta. Tästä lisätiedot vastuukouluttajalta. Eläintenhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2).   

 Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja osatutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.  

Osatutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Suoraan osatutkintoon ilman valmistavaa koulutusta voi hakeutua, jos osaamista alalta on riittävästi.  

 Oppisopimuksessa henkilöllä tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä vähintään 25 viikkotyötuntia.  

 Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.  

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita