Laitoshuoltaja tai toimitilahuoltaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osatutkinto Perustutkinto

Laitoshuoltaja

Koulutus vahvistaa osaamistasi laitoshuoltajan tai toimitilahuoltajan tehtävissä ja on kielituettu. Koulutuksen aikana suoritetaan yksi tutkinnon osa (Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut tai Ylläpitosiivouspalvelut) Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta. 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu alalla työskenteleville laitoshuoltajille tai toimitilahuoltajille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan ja kielitaitoa. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa. 

Hakeutuessasi koulutukseen sinulla tulee olla tutkinnon osissa vaadittaviin tehtäviin soveltuva työ- tai työssäoppimispaikka ja riittävä suomen kielen taito.

TE-palvelun tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus hakea työttömyysetuutta omaehtoisiin opintoihin. Jos harkitset opintojen tukemista työttömyysetuudella, ota yhteys TE-toimiston vastuuvirkailijaasi tai kunnan omavalmentajaan.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita