Koulutus vahvistaa osaamistasi laitoshuoltajan tai toimitilahuoltajan tehtävissä ja on kielituettu. Koulutuksen aikana suoritetaan yksi tutkinnon osa (Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut tai Ylläpitosiivouspalvelut) Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta.
Hakeutuminen 27.9.2024 mennessä.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu alalla työskenteleville laitoshuoltajille tai toimitilahuoltajille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan ja kielitaitoa. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa.
Hakeutuessasi koulutukseen sinulla tulee olla tutkinnon osissa vaadittaviin tehtäviin soveltuva työ- tai työssäoppimispaikka ja riittävä suomen kielen taito.
TE-palvelun tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus hakea työttömyysetuutta omaehtoisiin opintoihin. Jos harkitset opintojen tukemista työttömyysetuudella, ota yhteys TE-toimiston vastuuvirkailijaasi tai kunnan omavalmentajaan.
Opinnot Taitotalossa sisältävät seuraavia aihealueita
Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut, perustutkinto 40 osp
koulutusaika 1.10.2024-14.3.2025
- ruokahuoltotehtävät
- ylläpitosiivoustehtävät
- huoltohuonetehtävät
- vuodehuoltotehtävät
- ensiapukoulutus
TAI
Ylläpitosiivouspalvelut, perustutkinto 30 osp
koulutusaika 1.10.2024 - 31.1.2025 (lähiopetus 10.12.2024 saakka)
- ylläpitosiivoustehtävät
- ensiapukoulutus
Tutkinnon suorittaminen
n. 4-6 kuukautta
Koulutuksen ohjelma sisältää lähiopetusta, työssäoppimista, verkko-opiskelua (Taitoforum), etätehtäviä ja ohjausta. Lähiopetus osoitteessa Strömberginkuja 3, 00380 HELSINKI, ellei toisin ilmoiteta. Koulutus on kielituettu ja S2-opettaja on mukana lähiopetuksessa.
Koulutukseen kuuluu työssä oppiminen omalla työ- tai työssäoppimispaikalla. Osatutkinnossa ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan käytännön työtehtävissä.
Oppisopimus- ja koulutussopimuskoulutuksessa opiskelijalle nimetään työpaikalta ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja.
Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus sinulle sekä koulutuksen tarve. Suunnitelma tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä kanssasi.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.