Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Koulutuksen sisältöjä ovat tutkinnon osien mukaan vaihdellen mm. puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus, levytyöt, materiaalit, piirrosmerkit, työ- ja hitsaustyöturvallisuus, korjaus- ja asennushitsaus.
Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia. Koulutukseen sisältyy keskeisenä osana työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Kenelle tutkinto sopii?
Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Soveltuu myös alan vaihtaville ja täydennyskoulusta tarvitseville.
Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä*, riittävää suomen kielen taitoa (B 2.1) ja valmiuksia sitoutua koulutukseen. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa metallialan kokemusta, mutta aiempi hitsauskokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille kohderyhmään kuuluville työnhakijoille, joiden asiakkuus TE-toimistossa / kuntakokeilussa on voimassa.
* Ei vakavia sairauksia, jotka voivat vaarantaa turvallisen opiskelun ja työskentelyn alalla (esim. epilepsia, vakavat pöly- tai kemikaaliallergiat, tuki- ja liikuntaelinsairaudet esim. polvi/olkapää/selkävaivat).
Taitotalo kouluttaa kymmenessä kuukaudessa levyseppähitsaajia suoraan työelämään - Essi ja Miitri uskovat koulutuksen jälkeen työllistyvänsä alalle.
Tutustu opiskelijatarinaan
Kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan koulutus muodostuu mm. seuraavista tutkinnon osista, joista suoritetaan henkilökohtaistamisen jälkeen valittuja osia.
Pakolliset tutkinnon osat
Levytyökoneiden ja hitsauskoneen käyttö valmistustyötehtävissä (15 osp)
Levytyötehtävissä toimiminen, (15 osp)
Levyrakenteiden kokoonpanohitsaus, (15 osp)
Valinnaiset tutkinnon osat
Teräsrakennetöissä toimiminen, (15 osp)
Alumiinituotteiden hitsaaminen, (15 osp)
Hitsaaminen ja pätevyyskokeen suorittaminen, (15 osp)
Koulutus koostuu teoriaopetuksesta, käytännön hitsausharjoituksista sekä kirjallisista tenteistä ja käytännön työnäytöistä.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua sekä kuukauden työharjoittelu. Opetus ja ohjaus toteutetaan arkipäivisin klo 8.30-15.00 välillä. Lähiopetus tapahtuu Taitotalon tiloissa osoitteessa Valimotie 8, 00380 Helsinki. Opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus.
Osatutkintojen suorittaminen luo pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan. Koulutuksen jälkeen voit suorittaa omaehtoisena opiskeluna tai oppisopimuskoulutuksessa yhteiset tutkinnon osat (yhteensä 35 osp), jotka ovat osa ammatillista perustutkintoa.
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen kesto on n. 10 kk.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua.
Opetus ja ohjaus toteutetaan arkipäivisin klo 8.30-15.00 välillä.
Lähiopetus tapahtuu Taitotalon tiloissa osoitteessa Valimotie 8, 00380 Helsinki.
Opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus.
Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin ja/tai testein. Osatutkintoon valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (levyseppähitsaaja) on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.
Koulutusmuoto
Hakeminen ja valinnat
Täytä koulutushakemus tämän sivun oikeassa ylälaidassa olevan 'Hakeudu' -painikkeen kautta viimeistään 13.11.2024. Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon/kuntakokeilun toimipisteeseen (koulutusnumero on 722967). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä.
Esivalinta haastatteluihin tehdään koulutushakemusten perusteella. Täytäthän siis koulutushakemuksen huolellisesti ja kerrot soveltuvasta osaamisestasi, kuten hitsaustaidoistasi (hakemuksen kohta "tarkemmat perustelut").
Esivalinnasta edenneet hakijat kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin ja/tai testein. Haastattelut järjestetään 18.-19.11.2024. Lopullinen opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella.
Koulutukseen valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9.00-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.