Datataloutta yksin- ja pienyrittäjille Perustutkinto

Excel taulukko

Koulutuksen tavoitteena on lisätä datatalouden osaamista ja mahdollistaa datan hyödynnettävyyttä omissa työtehtävissä. Datataloudella tarkoitetaan sitä talouden osa-aluetta, jossa datan kerääminen ja hyödyntäminen on keskeinen osa toimintaa (Sitran tulevaisuussanasto).

Dataprosessointityökalut ja -käsitteet ovat olennainen osa datatalouden käytäntöjä, ja niiden hallitseminen voi auttaa pienyrityksiä paremmin hyödyntämään saatavilla olevaa tietoa.

Koulutuksessa käydään läpi mm. Excelin perusteita, tekoälyn mahdollisuuksia ja tutustutaan internetin avoimen datan hyödyntämiseen. Koulutuksen aikana opiskelija tekee portfolion, jossa peilaa koulutuksen aiheita omaan yritykseensä.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutuksen kohderyhmä yksinyrittäjät, sekä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työskenteleville asiantuntijoille, jotka eivät toimi varsinaisissa data-alan tehtävissä, freelancerit, kevytyrittäjät. Myös työttömät työntekijät saavat halutessaan osallistua. Tarkista silloin osallistumismahdollisuutesi omalta TE-palveluiden virkailijaltasi.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Hakuaika  

Haku on avoinna toistaiseksi ja päättyy viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista. 

Opiskelijamaksu 

Koulutus on maksuton.  

Valintaperusteet 

Koulutuksen kohderyhmä yksinyrittäjät, sekä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työskenteleville asiantuntijoille, jotka eivät toimi varsinaisissa data-alan tehtävissä, freelancerit, kevytyrittäjät. 

Myös työttömät työntekijät saavat halutessaan osallistua. Tarkista tällöin osallistumismahdollisuutesi omalta TE-palveluiden virkailijaltasi. Koulutus ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta.

Osallistujalla tulisi olla

  • perustaidot tietokoneen käyttöön, oma tietokone ja nettiyhteys
  • halu ja mahdollisuus sitoutua koulutukseen toteutuksen ajaksi
  • motivaatio uuden oppimiseen

Suoritamme hakeutumisten perusteella esivalintaa, joten kerrothan lomakkeen avoimissa kentissä  

  • Miten käytät yrityksesi dataa
  • Mitä toivot saavasi kurssilta
  • Miksi juuri sinut pitäisi valita

Hakija hakeutuu koulutukseen Taitotalon Hakeudu-lomakkeen kautta. Täytäthän työ- ja taustatietosi mahdollisimman tarkasti. Lomaketeknisistä syistä merkitsethän hakulomakkeelle tutustuneesi tutkinnon perusteisiin. Tämä koulutus on Jotpan (Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus) rahoittamaa ns. muuta kuin säänneltyä koulutusta. HUOM! Koulutuksessa ei kuitenkaan suoriteta tutkintoa tai tutkinnon osaa.

JOTPA - ePerusteet (opintopolku.fi)

Hakemusten käsittely

Hakemuksia käydään läpi jo hakuaikana ja hakijoihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Kesäloma-aikana (20.6. - 31.7.) hakemuksia ei käsitellä ja tiedusteluihin ei välttämättä vastata.

Valinnoista ilmoitetaan viimeistään viikolla 34. (HUOM! Opiskelupaikat saattavat täyttyä jo ennen hakuajan päättymistä.) 

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus 

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. 

Yhteistyössä

Rahoittaja jatkuva oppiminen logo oikeassa suhteessa

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita