Datataloutta yksin- ja pienyrittäjille Perustutkinto

Excel taulukko

Löydä yrittäjän polku datatalouteen! Koulutuksessa käydään läpi muun muassa Excelin perusteita, tekoälyn mahdollisuuksia ja tutustutaan internetin avoimen datan hyödyntämiseen.

Oletko koskaan miettinyt mitä kaikkea tietoa yrityksestäsi jo on ja miten voisit itse hyödyntää sitä ja miten saisit sen tehokkaammin käyttöön? Tai voisitko esimerkiksi laittaa tekoälyn tekemään markkinointisuunnitelman puolestasi?

Kaipaatko neuvoa ja apua pienellä kynnyksellä ja pienin askelin? Koulutuksessa on tarjolla paljon käytännön esimerkkejä olemassa olevan tiedon hyödyntämiseen tekoälyn ja Excelin avulla. Tai mietityttääkö tietoturvaan liittyvät asiat?

Koulutus lisää datatalouden osaamista ja mahdollistaa datan hyödynnettävyyttä työtehtävissä. Datataloudella tarkoitetaan talouden osa-aluetta, jossa datan kerääminen ja hyödyntäminen on keskeinen osa toimintaa (Sitran tulevaisuussanasto).

Koulutuksen aikana opiskelija tekee portfolion, jossa peilaa koulutuksen aiheita omaan yritykseensä.

Dataprosessointityökalut ja -käsitteet ovat olennainen osa datatalouden käytäntöjä, ja niiden hallitseminen voi auttaa pienyrityksiä paremmin hyödyntämään saatavilla olevaa tietoa.

Lähi- ja etäopetusta on iltaisin klo 16.30–21, yksi ilta viikossa 10 viikon ajan. (Halutessasi on myös mahdollisuus osallistua kokonaan etänä.)

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutuksen kohderyhmä on yksinyrittäjät, sekä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työskentelevät asiantuntijat, jotka eivät toimi varsinaisissa data-alan tehtävissä, freelancerit, kevytyrittäjät. Myös työttömät työnhakijat saavat halutessaan osallistua. Tarkista silloin osallistumismahdollisuutesi omalta TE-palveluiden virkailijaltasi.

HUOM! Koulutuksessa ei suoriteta tutkintoa tai tutkinnon osaa. Lomaketeknisistä syistä sivun kiinteissä otsikoissa koulutus näyttäytyy osin tutkintokoulutuksena. 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Hakuaika  

Haku on avoinna toistaiseksi ja päättyy viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista. 

Opiskelijamaksu 

Koulutus on maksuton.  

Valintaperusteet 

Koulutus on tarkoitettu yksinyrittäjille sekä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä työskenteleville asiantuntijoille, jotka eivät toimi varsinaisissa data-alan tehtävissä, freelancereille, kevytyrittäjille. 

Myös työttömät työnhakijat saavat halutessaan osallistua. Tarkista tällöin osallistumismahdollisuutesi omalta TE-palveluiden virkailijaltasi. Koulutus ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta.

Osallistujalla tulisi olla

  • perustaidot tietokoneen käyttöön, oma tietokone ja nettiyhteys
  • halu ja mahdollisuus sitoutua koulutukseen toteutuksen ajaksi
  • motivaatio uuden oppimiseen

Suoritamme hakeutumisten perusteella esivalintaa, joten kerrothan lomakkeen avoimissa kentissä  

  • Miten käytät yrityksesi dataa?
  • Mitä toivot saavasi kurssilta?
  • Miksi juuri sinut pitäisi valita?

Hakeudu koulutukseen Taitotalon Hakeudu-lomakkeella. Täytäthän työ- ja taustatietosi mahdollisimman tarkasti. Lomaketeknisistä syistä merkitse hakulomakkeelle tutustuneesi tutkinnon perusteisiin. Tämä koulutus on Jotpan (Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus) rahoittamaa ns. muuta kuin säänneltyä koulutusta. HUOM! Koulutuksessa ei kuitenkaan suoriteta tutkintoa tai tutkinnon osaa.

JOTPA - ePerusteet (opintopolku.fi)

Hakemusten käsittely

Hakemuksia käydään läpi jo hakuaikana ja hakijoihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Kesäloma-aikana (20.6. - 31.7.) hakemuksia ei käsitellä ja tiedusteluihin ei välttämättä vastata.

Valinnoista ilmoitetaan viimeistään viikolla 34. (HUOM! Opiskelupaikat saattavat täyttyä jo ennen hakuajan päättymistä.) 

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus 

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Yhteistyössä

Rahoittaja jatkuva oppiminen logo oikeassa suhteessa
Eu_nextGenerationEu
Suomen Kestävän Kasvun ohjelma

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita