Maaperä- ja jäteympäristöt -tentti Kurssi

mies kirjoittaa paperille läppäri vieressä

Maaperä - jäteympäristöt tentin läpäisemällä voit osoittaa SYKE:n ympäristönäytteenoton sertifiointijärjestelmän mukaisen tietovaatimuksen Maaperä - jäteympäristöt erikoistumisalalla suorittamillasi matriiseilla. Vanhenemassa olevan ympäristönäytteenottajan sertifikaatin saat pysymään voimassa seuraavat 8 vuotta, kun suoritat erikoistumisalan tentin sekä täytät muut sertifioinnin jatkon edellytykset. 

Koulutuksen sisältö

Sertifikaatin uusimiseen liittyvä tentti on sama kuin kurssin päätteeksi suoritettava erikoistumisalan tentti. Tentin voi suorittaa joko Taitotalossa tai etänä.  

Maaperä- ja jäteympäristöt -erikoistumisalan tentti on uudistunut vuoden 2021 alussa. Tentin yleisosio suoritetaan aina ja oman valinnan mukaan 1-4 matriisia, jotka ovat

  • PIMA-maaperä
  • haihtuvat yhdisteet maaperässä ja jätteissä
  • pohjavesi
  • kiinteät jätteet.

Tentin hinta määräytyy suoritettavien osioiden mukaan. Yhden osion hinta on 160€.

Kerrothan, mitkä matriisit aiot suorittaa. Matriisit voit kirjoittaa ilmoittautumislomakkeen lisätiedot-kenttään.

Todistus hyväksytystä tentistä tulee liittää Certi-järjestelmän hakemukseen. Tarkemmat tiedot näytteenottosertifikaatin uusimisesta löytyy SYKEn sivuilta. Tenttiin ei kuulu materiaalia, vaan aihealueet on samoja, kuin erikoistumisalan kurssilla. Erikoistumisaloihin liittyvää materiaalia löytyy SYKEn sivuilta, jos kaipaat lukemista ennen tenttiin osallistumista.

Tentti kannattaa suorittaa hyvissä ajoin ennen sertifikaatin vanhenemista. Tuloksen tentin hyväksytystä/hylätystä suorituksesta saat kuukauden sisällä tentistä. Huomaathan siis, että tentti on hyvä suorittaa viimeistään 6 viikkoa ennen sitä certi-ryhmän kokousta, jossa haet jatkoa sertifikaatillesi. Tenttitodistus on voimassa kaksi vuotta tenttipäivämäärästä.

Kenelle koulutus sopii?

 Tentti on tarkoitettu sertifioiduille ympäristönäytteenottajille, joiden sertifikaatti on umpeutumassa kahden vuoden sisällä.

Tytti Forssell

i Kysy lisää

Tytti Forssell

koulutussuunnittelija, energia-ala, vesihuolto ja ympäristönäytteenotto
Ota yhteyttä