Kylmätekniikan peruskoulutus (nro xx) Työvoimakoulutus

Mies tarkastelee lämpöpumpun painetta.

Koulutus on tarkoitettu kylmälaiteasentajan ammatista kiinnostuneille ja talotekniikan alalla jo työskentelevälle, jos haluaa täydentää osaamistaan kylmäalalla.

Koulutus antaa henkilölle perusvalmiudet toimia kylmäjärjestelmien asennuksen- ja huollon työtehtävissä. Opintokokonaisuus koostuu tärkeimmistä kylmäasentajan tarvitsemista tutkinnon osista ja korttikoulutuksista. Suorittamalla tutkinnon osat hyväksytyin arvosanoin voi opiskelija hakea koulutuksen jälkeen alan pätevyyttä y3a. Näin ollen koulutus soveltuu myös e3a-pätevyyden omaavien henkilöiden täydennyskoulutukseksi. Opetusta toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa pääpaino on lähiopetuksena käytävät teoria- ja työsaliopinnot sekä työssäoppiminen.

Kylmäalalla on hyvät työllisyysnäkymät jatkuvasti lisääntyvien kylmäteknisten järjestelmien takia. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia erikoistua mm. kaupan kylmäjärjestelmiin, ilmastoinnin jäähdytyslaitteisiin ja prosessien jäähdyttämiseen. Lisäksi voimakas eläköityminen tuo lisää työllistymismahdollisuuksia.

Koulutuksen sisällössä painotetaan kokonaisuuksien hallintaa, kylmäteknisten järjestelmien ja kylmäteknisen sähköistyksen ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia sekä ohjaustekniikan hyödyntämistä työssä. Työharjoittelu on tärkeässä roolissa koulutuksen osalta. Koulutukseen sisältyy työnhakuvalmennusta, jossa opastetaan opiskelijaa etsimään itselleen työssäoppimispaikka. Koulutuskokonaisuus antaa hyvät valmiudet työllistyä kylmäalan työtehtäviin ja suorittaa tutkinto loppuun koulutusjakson jälkeen esimerkiksi oppisopimuksella.

Kenelle tutkinto sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutukseen voivat hakeutua esim. talotekniikan, kiinteistön hoidon, kunnossapidon, energiatekniikan, LVI-tekniikan tai vastaavan koulutuksen / työkokemuksen omaavat henkilöt. Koulutus soveltuu hyvin myös maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Hakijalta edellytetään vähintään suomen kielen taitotasoa B1.1. 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.te-palvelut.fi  -> haussa oleva työvoimakoulutus. Yllä olevat hakeutumislinkit ohjaavat suoraan TE-palveluiden hakeutumissivulle. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/Kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi-henkilöasiakkaat.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). 

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Asiantuntijat